Hoy es 16 de julio

escala a castelló

La mar centra un cicle de conferències històriques al Real Club Nàutic 

11/04/2023 - 

CASTELLÓ. L'Ajuntament de Castelló, a través del Patronat Municipal de Turisme, ha organitzat un any més el cicle de conferències històriques ‘Escala al Mediterrani’ que se celebrarà el 13 i 14 d'abril en el Real Club Nàutic de Castelló. El cicle donarà principi aquest dijous a les 18.30 hores amb la jornada d'obertura per a, seguidament, oferir la conferència ‘Choque de Titanes en el Mediterráneo antiguo’, per Sebastián Roa, autor de Némesis. El cicle continuarà a les 20.00 hores amb la conferència ‘Cartagena y la flota cantonal durante la Primera República’, a càrrec de José Calvo Poyato, autor de El año de la Primera República.

El divendres 14 d'abril, la jornada arrancarà a les 18.30 hores amb la conferència ‘Las costss de Castellón durante la guerra de los dos Pedros (1357-1369)’, per José Luis Corral, autor de Corona de Sangre. Posteriorment, a les 19.30 hores, tindrà lloc la conferència ‘Ana María de Soto, la infante de marina que desafió a la Armada española’, per Alicia Vallina, autora de Hijas del mar.

Totes les conferències aniran seguides d'un col·loqui. La clausura del cicle està prevista per a les 20.30 hores del divendres. 

El cicle ‘Escala al Mediterrani’ coincideix amb la celebració de ‘Escala a Castelló’, que tindrà lloc del 13 al 17 d'abril. La VI edició comptarà amb onze vaixells atracats en el port de Castelló, entre els quals destaquen les sis embarcacions històriques que consolideu aquest esdeveniment mariner com són Le Do du vent, Äran, Nao Victoria, Cervantes Saavedra, Pascual Flores i Santa Eulalia. A més, a la cita se sumen el cazamines de l'Armada Ribera del Duero, el patruller de la Guàrdia Civil Riu Riaza i l'Albatros de Duanes, junt al Salvamar de Salvament Marítim i Nova Gaya de la Confraria de Pescadors Sant Pere del Grau.


Noticias relacionadas

next