baix el lema 'Dones vives i unides contra el masclisme'

La Plataforma Feminista de Castelló ix al carrer el 25-N per a cridar contra la violència masclista

22/11/2022 - 

CASTELLÓ. Un any més la Plataforma Feminista de Castelló convoca una manifestació el divendres, 25 de novembre, amb motiu del dia internacional de l’eliminació de la violència contra les dones. Enguany el lema de la marxa és: 'Dones vives i unides contra el masclisme', com també s’utilitza a la manifestació de València, que convoquen les dones feministes a la capital del Túria.  

A Castelló la manifestació eixirà, a les 18’30 de la plaça Les Aules. El recorregut serà pels següents carrers: sant Lluís, plaça Clavé, Arrufat Alonso; plaça del Maestrat, Rda Magdalena, C/ Zaragoza, Plça Tetuan; Rey En Jaume, Ruiz Zorrilla, Pta del Sol, C/ Gasset, Major, Arxipreste Balaguer, per concloure a la Plaça Major, davant l ‘Ajuntament, on es llegirà el manifest, per part de diverses dones, membres de les diferents entitats que formen la Plataforma Feminista de Castelló. 

Es recomana a les persones participants que acudisquen vestides de negre, en senyal de dol per les dones assassinades. Des de principi d'any, segons dades oficials, són 37 les dones assassinades a mans dels seus marits, companys o ex parelles. I des de 2003, any que comença a contabilitzar-se, són 1.167 les dones mortes per la violència masclista.

Mural contra la violència

Enguany per a commemorar la data del 25 de novembre s'instal.larà un mural, alusiu a la força de les dones, en la paret lateral de l'antic asil de persones grans de l’avinguda de la Mar amb el carrer Governador. A proposta de la Plataforma Feminista, la regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament de Castelló ha encarregat l'obra a la fotógrafa Laura Avinent, amb una destacada trajectòria professional i especial sensibilitat pels temes relacionats amb el món de les dones.

La imatge d'una dona jove, envoltada de flors, evoca un missatge que mai podem oblidar, la importància de lluitar per a eliminar la violència de gènere; eixa que pateixen les dones cada dia.”Sembrem feminisme contra el masclisme” L'artista Ulalalau plasma amb la força de l'imatge a una dòna bella, amb flors que adornen el seus cabells, com jugant en la naturalesa, evocant la llibertat; però al mateix temps s'observa el rastre de la humiliació, del maltracte i apareix una mirada trista, les il.lusions trencades. La dona ja no existeix, solament queda el dolor.

El mural romandrà instal.lat fins al pròxim any 2023, que serà substituït per una altra obra similar.

Noticias relacionadas

next