Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Política de Cookies Aceptar

Hoy es 25 de septiembre y se habla de estudio #CORONAVIRUS coronavirus debate de política general

La província suma 1.300 places d'FP i impulsa els cicles relacionats amb el taulell al próxim curs

30/07/2020 - 

CASTELLÓ. L'impuls a la Formació Professional per part de la Conselleria d'Educació es plasmarà el pròxim curs en 1.295 places noves per a estos estudis en la província de Castelló. La mesura s'inclou en el Pla de Modernització de l'FP que este dimecres s'ha presentat i que recull més de 8.300 places en el conjunt de la Comunitat Valenciana. 

Tanmateix, el pla també preveu a les comarques de Castelló la implantació de 29 cicles presencials i 9 semipresencials en centres on fins ara no s'estudiaven o amplien l'oferta i un curs d’especialització nou, el de Ciberseguretat en entorns TIC, que s’obri en l’IES El Caminàs de Castelló i ha ofertat 20 places per al pròxim curs. 

Precissament, la implantació de cursos d'especialització a l'estil dels màsters universitaris és una de les principals novetats de l'FP valenciana a partir de setembre i amb ells el departament encapçalat per Vicent Marzà pretén millorar i adaptar la formació dels joves a les necessitats de les empreses, assenyalen des de la conselleria. 

Almenys 16 cicles relacionats amb el taulell

Així mateix, des d'Educació ressalten que treballen per a cobrir "les necessitats del sector ceràmic de Castelló en quant a la implementació d’oferta formativa per a tindre personal qualificat". Este treball, enfocat sobretot a cicles relacionats amb la modernització tecnològica i d’organització empresarial, es materialitzarà el pròxim curs en la implantació d'almenys 16 nous cicles en diversos centres educatius de la província. 

Com a exemple, des de la Conselleria d'Educació citen graus mitjans d'electromecànica, comerç internacional o sistemes microinformàtics en xarxes; i graus superiors de comerç internacional, desenvolupament d’aplicacions multiplataforma, sistemes electrotècnics i automatitzats o d'automatització i robòtica industrial. 

Nous cicles des de Jérica a Vinaròs

A partir dels pròxims dies, Educació enviarà la proposta concreta a cada centre educatiu de les comarques de Castelló per a verificar si pot establir l’oferta concreta. A hores d'ara, la conselleria considera que és possible establir nous cicles formatius a Alcalà de Xivert, l’Alcora, Almassora, Benicarló, Betxí, Borriana, Castelló, Jérica-Viver, Onda, Segorbe, la Vall d’Uixó, Vilafranca, Vila-real i Vinaròs. 

En la presentació del Pla de Modernització de l'FP valenciana, el conseller Marzà ha volgut incidir en que estos estudis, que durant el curs passat van cursar 10.395 alumnes a les comarques castellonenques, són "una eina per a reactivar i reconstruir el teixit econòmic i social i una oportunitat per a generar llocs de treball qualificats a Castelló. Per això animem que la gent esculla l'FP com una gran oportunitat d’ocupabilitat en aquells sectors de les diferents zones de les comarques del nord del territori valencià que tenen una necessitat real de treballadors i treballadores que compten amb estudis de Formació Professional".

Noticias relacionadas

next