publicació de l'ajuntament de castelló

La revista feminista '+ Dones' publica el primer número exclusivament digital

L'edició de desembre analitza les accions realitzades contra la violència masclista a Castelló, estudia els rols femenins a la publicitat i les sèries, i entrevista a Reyes Santamaría, premi Olimpia 2020

22/12/2020 - 

CASTELLÓ. El Servei d’Igualtat d’Oportunitats entre homes i dones (SIO) i la regidoria de Feminisme i LGTBI han publicat el nou número de la revista +Dones, una edició que serà íntegrament digital per primera vegada. D’aquesta manera, s’extremen les mesures sanitàries front a la pandèmia.

“Amb aquest número tanquem un any que ha estat complicat per totes i tots i també per a les persones, les institucions i les entitats que treballem per la igualtat de drets, ja que la crisi sanitària i la social han fet que els drets de les dones es vegeren afectats i que aquelles amb pitjors condicions socioeconòmiques vegeren agreujada la seua situació”, ha lamentat l’edil de Feminisme i LGTBI, Verònica Ruiz. La regidora ha apuntat que aquesta edició serveix per tal que “agafem consciència sobre les discriminacions que es produeixen en matèria de salut o el masclisme que fomenta la publicitat, entre altres aspectes i ens proposem acabar amb açò en 2021”.

Entre els articles destacats del número de desembre, figura una anàlisis sobre els estereotips, dels rols i les relacions de gènere en les sèries televisives espanyoles i el resultat d’una macroenquesta que descobreix que una de cada dos dones ha patit violència de gènere, dins o fora de l’àmbit de la parella.

La revista +Dones es publica per donar a conèixer les polítiques per la igualtat dutes a terme en la ciutat, motiu pel qual reflecteix l’aposta del govern municipal pel procés dels pressupostos amb perspectiva de gènere de l’Ajuntament de Castelló i una evolució dels quatre últim exercicis.

Així doncs, en el número actual s’inclou un repàs a la campanya amb motiu del 25 de novembre, Dia Internacional Contra la Violència Masclista, en el qual es van a dur a terme exposicions i representacions al voltant de l’eradicació del masclisme. En eixe sentit es remarca l’exposició de Ciutat lliure de violència masclista, amb més de 1.000 casetes pintades a mà per diferents col·lectius de la ciutat.

+ Dones tanca aquest número amb una entrevista a Reyes Santamaría Villagrasa, premi Olimpia 2020 i psicòloga i cap del Servei d’Igualtat d’Oportunitats (SIO) de l’Ajuntament de Castelló.

Noticias relacionadas