a l'Auditori Municipal 

La Secció Oficial del Festival VIST arranca amb la projecció de sis curtmetratges

27/03/2022 - 

CASTELLÓ. VIST, el Festival de Cinema de Vila-real organitzat per l'Associació Sal de la Fila i patrocinat per l'Ajuntament de Vila-real, inicia aquest dilluns la quarta jornada que estarà protagonitzada pels joves participants de VIST Express que començaran els rodatges dels seus curtmetratges pels carrers de la ciutat i, a partir de les 20.30 hores a l'Auditori Municipal Músic Rafael Beltrán de Vila-real amb entrada lliure, tindrà lloc la primera sessió de la secció oficial amb la projecció de sis audiovisuals: Mindanao de Borja Soler, protagonitzada per Carmen Machi, una producció valenciana nominada als Goya i guanyadora, en categoria de curt de ficció, d'un premi Berlanga; Vatios de David Pérez Sañudo, director d'Ane, pel·lícula guanyadora de tres Goya el 2021; Loop de Pablo Polledri, un interessant treball d'animació; Imposible decirte adiós de Yolanda Centeno amb Alexandra Jiménez i Fele Martínez; 26 de Ana Lambarri, un retrat generacional amb Alba Galocha, guanyadora del premi a Millor Interpretació per aquest treball en el Festival de Cine de Madrid el 2021 i Purasangre de César Tormo, de direcció valenciana i reconegut en el Festival de Málaga.

Les projeccions del cinema local

La sessió de diumenge ha estat la primera de projeccions, en aquest cas, la de les propostes provincials. Una gala que ha arrancat amb un curt —a cárrec de Gaping Troup— que amb to d'humor i referències a Reservoir Dogs ha fet menció al canvi de nom i de direcció del festival, abans Cineculpable. Després s’ha pogut gaudir d’una dotzena d’audiovisuals que els seus responsables han presentat al públic a l’Auditori Municipal Músic Rafael Beltrán Moner de Vila-real. 

En dos blocs, els i les representants dels curtmetratges han pujat a l'escenari per a explicar breument els seus projectes i que els assistents ficaren rostre a les persones que hi ha al darrere. Així, en primer lloc han parlat Ruth Màez (Laia), Fernando Verniere (La sesión de Ana), Marta Romero (Facunda) que ha enviat un video en no poder estar present, Paula Lorenzino (Catorce), Pablo Pallarés (Díselo) y Jacob Estupiñà (La memoria). 

Visualitzades aquestes primeres propostes, ha arribat el torn de les actrius Diana Bernal i Irene Broch (La nit infinita), Álex Brau (Hasta el final), Juanjo Clausell (Haizea), Anna Juesas (Oddity), el productor Edgar Bernad (Como cualquier otro) i, Noureddine el Attab i Paula Lorenzino (Guiones sin papeles).

Pel matí, l’activitat s’ha desenvolupat a l’Espai Jove. El festival ha convocat professionals del sector audiovisual castellonenc que han compartit projectes i experiències a la vegada que han pogut rebre impressions i idees de la resta d'assistents. Així, Edgar Bernad, Noureddine El Attab, Pablo Pallarés, Álex Brau i Fernando Verniere han donat a conéixer iniciatives en les quals estan treballant. Després, amb un dinar informal, s’han pogut establir vincles i sinergies de forma distesa.

Noticias relacionadas

next