residència de creació ceràmica contemporània 

L'Alcora acull a quatre nous artistes ceràmics perquè desenvolupen la seua obra

15/09/2023 - 

CASTELLÓ. La localitat castellonenca de l'Alcora és l'amfitriona, per segona edició consecutiva, de CeramicRes, la residència de creació ceràmica contemporània organitzada pel col·lectiu Co-Net_. Des d'aquest dilluns 18 de setembre i fins al 27 novembre, els quatre artistes seleccionats gaudiran d'aquesta experiència.

Amb aquest projecte, Co-net_ presenta una proposta que busca aprofundir en la relació de la ceràmica amb el territori de la província de Castelló i el seus vincles més socials i industrials. “Creiem fonamental que les propostes artístiques tinguen una clara relació amb el territori, i siguen generadores de valor de la nostra cultura a la mateixa vegada que servisquen d'enriquiment per a la nostra societat.” Comenten des de l'organització que afig: “La idea és que el projecte es consolide, cresca i siga un referent en ceràmica contemporània a nivell nacional i per què no, internacional”.

Els seleccionats faran ús dels espais de treball proposats en l’ESCAL (Escola Superior de Ceràmica de l'Alcora), participaran de manera activa en totes les activitats organitzades des de Co-net, com les visites al Museu de Ceràmica de l'Alcora o a les pedreres i a més conviuran i compartiran experiències i coneixements amb els veïns d'aquesta localitat de poc més de 10.000 habitants la vida i el desenvolupament dels quals laboral està totalment vinculat quasi exclusivament al món ceràmic i el seu desenvolupament industrial des de 1960.

Els projectes seleccionats en la present convocatòria són ‘Recuerdos de*', d'Almudena Lobera; 'Nuevo orden, equilibrios del colapso', de Pablo Bellot; 'En la palma de sus manos', de Monica Mays; i 'Conjunto vacío', de Luisa Pastor.

CeramicRes és un projecte co-produït pel Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana a través de Cultura Resident, el Programa de residències de creació del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, la Diputació de Castelló i l'Ajuntament de L'Alcora amb la col·laboració del Museu de la ceràmica de L'Alcora, l’Escola Superior de Ceràmica de L'Alcora i la fira MARTE, que al maig de 2024 exposarà el resultat de la residència dels artistes.

A propòsit de Co-Net_

Co-Net_ és un col·lectiu format pels artistes castellonencs Agustín Serisuelo i Carlos Sebastiá. Des de 2018 han dut a terme sis edicions de la residència de fotografia PhotoRes i en 2022 introdueixen CeramicRes a l'Alcora, un projecte que va arrancar amb quatre dels millors artistes ceràmics del panorama nacional (Javier Bravo de Rueda, Ana Rod, Sandra Val i Montse Gómez de Osuna). 

En total ja són 25 els artistes que han recorregut les diferents residències artístiques proposades per Co-Net_ que enguany celebra la segona edició de la residència CeramicRes i la primera de ArtRes, una residència de creació contemporània a Vilafamés que s'inicia el 25 de setembre i que sorgeix per evolució natural de PhotoRes després de valorar la necessitat que els artistes de treballen de manera multidisciplinària i que segueix l'exemple de la residència de l'Alcora, treballant a Vilafamés i buscant un impacte social més immediat i directe en la relació entre art i societat en un entorn més rural, més xicotet i que a més, és un referent en les residències artístiques dels 70, com és el MACVAC (Museu d'Art Contemporani Vicent Aguilera i Cerni), que permet que els residents disposen de l'estudi 24 hores al dia els 7 dies de la setmana.

Noticias relacionadas

next