L'empresa Art Rústic, de Xert, reobri el dia 15 l'Hotel Abadia del Maestrat de la Serratella

10/07/2022 - 

CASTELLÓ. L'Hotel Abadia del Maestrat de la Serratella es va inaugurar el mes de gener de 2014. No queda molt lluny ja el desé aniversari. No obstant, la inestabilitat ha sigut una constant en la vida d'aquest establiment hostaler ubicat en una localitat de 92 habitants. Els darrers gestors es van desvincular a l'inici de la pandèmia, abans que el contracte finalitzarà. Ara, una oportunitat s'obre amb la nova concessió d'aquest hotel de titularitat municipal i que començarà a gestionar l'empresa Art Rustic, de Xert, una firma amb 20 anys d'experiència en el sector del turisme rural.

L'ajuntament de la Serratella ha adjudicat a l'empresa del Maestrat la gestió de l'hotel per un període de 5 anys amb un contracte que contempla el pagament d'un canon d'explotació de 500 euros al mes i també una inversió en material a l'establiment per un mínim de 3.000 euros durant els primers tres mesos. 

Serà la primera vegada que s'òbriguen les portes després de l'ampliació i remodelació de les instal·lacions, que han servit per a duplicar la seua capacitat, passant de 6 a 12 habitacions, i també ampliant la capacitat del menjador. Unes obres que que han costat vora 300.000 euros i han sigut finançades per l'ajuntament i també a través de diferents ajudes i subvencions.  

La gerent d'Art Rustic, Odette Calvo, assumeix el compromís com "una nova aventura per a commemorar eixos 20 anys que portem treballant en i pel turisme rural". Il·lusionada amb aquest nou projecte, té molt clares les idees i diu que "el tipus de client que busquem per a Abadia del Maestrat són parelles i famílies, un perfil similar al que ja treballem a les cases rurals que tenim a Xert". Tot i això, reconeix que, amb el temps, "és el client el que te va portant i t'has d'anar adaptant a la demanda".

Productes locals i jacuzzi

La nova gerent explica que és tot un repte portar la gestió d'un establiment d'aquestes característiques, "però tenim experiència i continuarem apostant pel desenvolupament rural de la zona amb la col·laboració amb els veïns i col·lectius del poble i treballarem també amb productes de quilòmetre zero i productes de proximitat".

Encara ha corregut poc per les xarxes socials la notícia de l'obertura, "però ja estem reben peticions d'informació per correu electrònic", explica Odette, que a més de gestionar Art Rustic és la presidenta a nivell d'Espanya de l'Associació Casas Rurales Amigas. Les instal·lacions compten  amb una terrassa en la qual també hi ha un jacuzzi que els darrers gestors no van voler utilitzar, "però que sí que aprofitarem nosaltres", diu Odette Calvo. "La idea és poder dotar a eixe espai d'una zona chill-out i una de benestar".

Ara, l'objectiu principal és donar servei als clients durant l'època estival i amb el temps consolidar el projecte. "Durant les primeres setmanes seran tres els treballadors de l'hotel, però la intenció és arribar a cinc empleats en les èpoques de més treball", assegura la gerent.

Dissenyadors de prestigi

L'hotel, dissenyat en la seua primera fase per Sanahuja&partners i Tena Solé Arquitectura e Interiorismo en la segona,  ofereix diversos tipus d'habitacions: les suites, les dobles de luxe i les dobles amb dos llits, i la reserva de totes elles inclou el desdejuni i sessió en el jacuzzi. La inversió total de les dos fases de construcció supera els 800.000 euros i les obres han estat finançades per diferents administracions, una gran part, a través de fons europeus.  

L’alcalde de la Serratella, Alfonso Arín, ha explicat que "l'apertura de l'hotel és molt important per dinamitzar la vida social i económica de la localitat i facilitar la creació d'algun lloc de treball". Arín afirma que l’equip municipal "està molt il·lusionat amb l'empresa que gestionarà l'hotel, ja que tenen molta experiència en el sector i ara només cal esperar que també tinguen sort en el seu treball".

El bar del poble, a concurs

La nova obertura de l'hotel suposarà l'activació econòmica de la Serratella, que en aquests moments també ha tret a concurs la gestió del bar, que va tancar recentment. Amb l'objectiu d'obrir el bar, l'Ajuntament ha tret a concurs el local amb unes condicions molt favorables, ja que el nou gestor només haurà de pagar de lloguer 50 euros (més IVA) mensuals, mentre que el consistori es farà càrrec de les despeses de llum, aigua, etc.

next