els teatres donen a CONÉIXER les seues obres

Les arts escèniques convencen i "enamoren" en el seu inici de temporada a València i Castelló

4/10/2021 - 

CASTELLÓ. València i Castelló es declaren ciutats amigues de les arts escèniques. Així ho han demostrat durant els tres dies en els quals ha tingut lloc la campanya d’Inici de la Temporada Escènica 2021-2022. Milers de persones s'acostaren, des del divendres passat i fins al diumenge, a la instal·lació en forma de teatre que es va ubicar a l'emblemàtica plaça de l'Ajuntament de València i a l'Àgora de la Universitat Jaume I, per tal de conèixer de primera mà els espectacles que ompliran els teatres valencians, tant públics com privats, fins a l'estiu. Ha sigut la primera volta que l'escena professional valenciana ha iniciat el nou curs conjuntament amb una proposta on els diferents espais escènics han pogut fer-se ressò de les seues programacions.

"Volíem que el públic s'enamorara de les arts escèniques, ja que sense ells les arts escèniques no existirien, i podem dir que la resposta ens ha sorprès. No sols de la gent del carrer, sinó també del mateix sector. Professionals de diferents associacions s'han acostat a les jornades amb moltes ganes de millorar la seua forma de treball. En efecte, ha assistit molta gent jove, perquè certament necessitem formar-nos més", ha assegurat Mª Ángeles Fayos, presidenta de l'Associació d’Empreses d'Arts Escèniques del País Valencià (AVETID), organitzadora del projecte conjuntament amb la regidoria d'Acció Cultural de l’Ajuntament de València, l'Institut Valencià de Cultura de la Generalitat i la Universitat Jaume I de Castelló. 

Esperen les arts escèniques amb molta esperança i il·lusió la nova temporada teatral, ja que la seua tornada ha coincidit amb una rebaixa de les restriccions per part de Sanitat. Tant teatres com auditoris poden obrir les seues sales sense cap limitació d'aforament, el que es converteix, tal com esmenta Fayos, en un "gran al·licient" per tal de tirar endavant i millorar.

També Sergi Heredia, coordinador de la iniciativa, afirma que la iniciativa ha comptat amb molt bon feedback per part de la societat valenciana, el que és una grata notícia per al sector. "Feia falta traure les arts escèniques a la via pública, perquè generen interès entre la població. Les sales, al ser espais tancats, no són tan conegudes com altres espais de la ciutat. Hi ha molta gent que no coneix la quantitat de teatres que hi ha a València, Castelló i Alacant. En canvi, amb aquesta iniciativa hem aconseguit que s'aproparen i els conegueren", manifesta Heredia. 

No havia viscut mai abans València un inici de temporada amb una campanya de promoció que aglutinara totes les propostes del nou curs escènic i és precisament ara quan, més que mai, havien d'agafar-se els seus professionals de la mà i unir forces. Tal com esmenta Heredia, la nova temporada significa molt perquè "durant aquest temps no s'ha parat de produir i crear".

Amb aquest sentit, els diferents espais escènics acolliran multitud d'estrenes de companyies valencianes al llarg de les pròximes setmanes. "És un any molt potent i interessant per als teatres", ha conclòs el director de la companyia La Fam. El teatre valencià està preparat per a donar-ho tot sobre l’escenari en una temporada que s’ha convertit en la més il·lusionant dels últims anys.


Noticias relacionadas

next