fotografies de Silvia del Barrio

Les parets del Mercat Central mostren la 'geografia nocturna' de Castelló

25/05/2023 - 

CASTELLÓ. La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castelló ha obert aquest dijous a la Façana del Mercat Central l’exposició Insomnia, on les fotografies de gran format de Silvia del Barrio són protagonistes. 

La mostra, que es podrà gaudir fins el 24 de setembre, acosta a l’espectador a través de la geografia nocturna de la ciutat i els insomnes que l’habiten, a la realitat de les persones que pateixen insomni. 

Insomnia és el reflex de les nits en blanc de tants noctàmbuls, incapaços d'agafar el son. Vagant enmig de la foscor, a través de la ciutat i de la seua geografia, apareixeran no sols els paisatges nocturns, que distorsionen la realitat de l'insomne, sinó també totes aquelles fragilitats i emocions que causen l’insomni: la soledat, el buit, l'estrés i l'ansietat, com a elements amagats entre els murs i les llums de la nit.

L’autora madrilenya presenta, a través de la seua obra, des del simbolisme i la metàfora visual, les dicotomies immanents de l'ésser humà, amb l’objectiu d’arribar a l’intangible. A través d'una narrativa poètica que desperta les emocions i les sensacions. Visceral i intuïtiva, Del Barrio abraça i explora el món material des del sensorial. 

Noticias relacionadas

next