Hoy es 16 de diciembre

el públic femení suposa el 65 % dels asistents 

Més de 70 esdeveniments i 15.500 assistents avalen la proposta cultural de l'UJI

16/07/2024 - 

CASTELLÓ. La temporada del Paranimf de l'UJI ha tancat el curs acadèmic 2023-24 amb un balanç positiu en el qual destaca la resposta d'un públic fidel a la proposta cultural de la Universitat Jaume I. Aquest espai ha reunit vora 15.500 persones en els 71 esdeveniments culturals que s'han celebrat a través de cicles teatrals, espectacles musicals i projeccions cinematogràfiques. En concret, s'han projectat 34 pel·lícules, s'han representat 26 espectacles, hi ha hagut set concerts de música i quatre sessions de Cinemascore

La programació, gestionada pel Servei d’Activitats Socioculturals de la Universitat, prioritza les temàtiques socials en els espectacles "que parlen de la societat contemporània, de la diversitat, de la inclusió social, de la igualtat de gènere o de drets humans, entre d'altres" assegura Toni Valesa, tècnic de cultura i gestor de projectes del SASC. Cal destacar que la programació no va dirigida a un públic de masses, més bé es pot considerar el Paranimf com "un aula de pensament en la qual es valora la llibertat de creació", apunta el tècnic cultural. Tant és així que "donem importància a la creació emergent i hem aconseguit ubicar-nos com un referent cultural, ja que moltes de les obres que passen pel Paranimf no són conegudes i després d'estrenar-se ací, s'obrin pas", assenyala Valesa.

Una dada a tenir en compte és l'increment de gent jove que assisteix a les representacions de dansa que respalda la programació que dissenya l'equip del SASC, que treballa des de fa anys d'una forma especial amb aquest gènere. Valesa recorda que existeix una col·laboració amb l’IES Bovalar i el Conservatori de Dansa de Castelló, integrat en l’IES La Plana, perquè l'alumnat puga assistir a les representacions d'aquesta art escènica. A més, la programació forma part del cicle 'Dansa a escena' de la Red Española de Teatros, "per a la qual t'han de seleccionar per la qualitat dels continguts", afirma el tècnic cultural.

A nivell de la programació de teatre, destaca la celebració del Reclam, que forma part de la Red Española de Teatros, Auditorios, Circuitos y Festivales de Titularidad Pública, el cicle 'Enraonaments', amb el qual es pretén que les persones desenvolupen idees pròpies i tinguen una actitud crítica i responsable envers la societat i l'entorn. Quant a la programació de cinema, cal destacar els cicles dedicats al director iranià Abbas Kiarostami i al cine restaurat dins del programa 'En Pantalla Gran', que ha reestrenat obres com Time to love, El viaje de Chihiro, El ladrón de bicicletas, La sangre o Mis pequeños amores.

Un 65 % de públic femení 

D’altra banda, el públic femení suposa el 65% de les persones que ha presenciat els espectacles programats, mentre que el masculí arriba a un 35%. Entre el públic assidu a les representacions es troben professionals de les arts escèniques i espectadors que arriben des de València.

Per últim, el Servei d'Activitats Socioculturals també gestiona els tallers i cursos de teatre, dansa, música, escriptura creativa, fotografia i vídeo, en els quals enguany han participat més de 300 alumnes, i dels quals més de 120 han format part de l'Aula de Teatre i Dansa Carles Pons.

Noticias relacionadas

next