l'ivace subvenciona la meitat de la inversió en la renovació de llums

Moncofa destina 200.000 euros a canviar els leds de l'enllumenat públic al nucli urbà o la platja

14/02/2024 - 

CASTELLÓ. L'Ajuntament de Moncofa està duent a terme el canvi a llums led de les lluminàries de l'enllumenat públic de diversos sectors en el nucli urbà i la platja, així com de la urbanització Camí Cabres. La inversió suma 200.000 euros a través d'una subvenció de l'Ivace, dels quals 100.000 euros són a fons perdut i la resta els aniran retornant a poc a poc. L'empresa Montajes Eléctricos Esber, adjudicatària de la licitació, és la que està al capdavant d'estos treballs.

El primer tinent d'alcalde, José María Andrés, explica que a esta ajuda hi cal sumar les dos anteriors destinades també al canvi a tecnologia led de l'enllumenat públic. “És summament important, perquè d'esta manera es pot dir que Moncofa és un municipi molt més sostenible amb el medi ambient, reduint la petjada de carboni del mateix municipi”, assenyala el regidor.

Actualment, l'Ajuntament està a l'espera que l'Ivace torne a publicar una altra fase de subvencions dirigides a este àmbit i tractar de presentar-se, “per a culminar el canvi en els sectors que queden, que són Belcaire Nord, Estanyol i Palafangues, i fer que tot el municipi íntegrament compte amb led en tot l'enllumenat públic”.

Amb el canvi a tecnologia led, el consistori obtindrà un estalvi que pot arribar al 40 % de la facturació. “Una quantitat important que l'Ajuntament pot destinar a altres projectes necessaris que repercutisquen a millorar la qualitat de vida de tots els veïns i veïnes”, conclou l'edil.

Noticias relacionadas

next