comença l'execució del projecte

La nova residència municipal de Vinaròs produirà 75 nous llocs de treball

14/02/2019 - 

CASTELLÓN. Enric Pla, alcalde de Vinaròs junt amb la presidenta d'Onada Cinta Pascual i l'arquitecte Pep Selgar, ha presentat aquest matí la residència municipal per a persones majors que es construirà al mateix edifici del Centre de Dia en un termini de 18 mesos.

L'espai comptarà amb 145 places, de les quals 120 seran públiques, i produirà 75 nous llocs de treball amb l'objectiu d'oferir un servei familiar i proper a totes les persones majors que necessiten assistència. Així mateix, l'empresa Onada ha invertit un total de quatre milions i mig d'euros en el projecte, a canvi de l'explotació de les places públiques que garanteix en conveni en l'ajuntament la Conselleria i que figuren ja al pressupost GVA d'aquest any.

A l'acte de presentació, l'alcalde ha volgut destacar que després d'anys de treball, el projecte per fi es convertirà en una realitat gràcies a tota la feina de l'equip de govern, tècnics municipals, conselleria i representants de l'empresa Onada, l'encarregada de gestionar les instal·lacions. En aquest sentit, ha detallat que "la residència es va haver d'endarrerir tres mesos a causa de canvis de la normativa per part de la Generalitat Valenciana, un temps que va servir per a revisar tot el projecte i introduir importants millores per garantir un servei de qualitat als usuaris".

Pla ha insistit que la residència serà una peça més dels Serveis Socials municipals on es podrà atendre a persones majors que necessiten una atenció constant o veïns que només precisen assistència durant un temps puntual, siga per malaltia o qüestions familiars. L'alcalde remarcava que "tenim una societat cada vegada més envellida, com a conseqüència de l'augment de l'esperança de vida i per tant una societat com Vinaròs necessita una residència i Centre de Dia per oferir una atenció a aquestes persones".

"Es buscarà personal de Vinaròs"

La presidenta de l'empresa Onada, Cinta Pascual, agraïa la feina que l'Ajuntament de Vinaròs i els tècnics municipals han fet, però sobretot ha destacat la figura de l'alcalde Pla per la seua constant col·laboració amb el projecte. Segons ha detallat la residència suposarà la creació, a més dels 75 llocs de treball, d'una escola de formació. En aquest sentit, destacava que "sobretot es buscarà personal de Vinaròs, perquè s'ha demostrat que si les persones que ofereixen l'atenció són coneguts per part dels usuaris, llavors els genera una major satisfacció i sobretot sensació de familiaritat".

Pel que fa a la residència ha explicat que s'ha volgut crear un espai proper i familiar amb unitats de convivència, així també com unes habitacions càlides amb possibilitat de poder canviar, tant la decoració com els mobles per sentir-se com a casa.

Per la seua banda, l'arquitecte responsable del projecte, Pep Selgar, ha insistit que replantejar la residència per adaptar-la a la nova normativa de la Generalitat ha suposat aplicar importants millores, com la creació de terrasses, passadissos més amplis i la instal·lació de més lavabos, així com ascensors més accessibles i amb major capacitat, tot en un espai obert i confortable.

En referència a les obres, ha explicat que suposaran una dificultat afegida perquè la residència es construirà a sobre del Centre de Dia, per tant els treballs s'hauran d'executar amb les menors molèsties possibles als usuaris actuals. En aquest sentit comentava que sobretot es treballarà amb mòduls prefabricats i es concentraran les feines més importants els caps de setmana, amb l'objectiu de finalitzar totes obres en un termini d'un any i mig.

Noticias relacionadas

next