Nuleta, la marca de qualitat per a diferenciar la clemenules de la Plana

31/03/2023 - 

CASTELLÓ. L'Associació per a la Diferenciació i Posada en Valor de la Qualitat de la Clemenules de la comarca de la Plana ha presentat este divendres Nuleta, la marca amb la que diferenciarà les mandarines d'aquesta varietat que es produeixen a esta zona de Castelló. Esta es el nom triat per a la figura geogràfica de qualitat de la clemenules de la Plana certificada per la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Cítrics Valencians.  

Després de quatre anys de treball i gestions fetes, per fi s’ha creat una marca amb la qual es pretén posar en valor la clemenules d’aquesta comarca de la província de Castelló, per a així garantir un preu just per al llaurador i així ha sigut presentat a Nules.

L'acte de presentació de la marca ha comptat amb el suport d’una important representació del sector agrari i de diferents institucions, com el president de la Diputació de Castelló, José Martí, el director general de Desenvolupament Rural de la Conselleria d’Agricultura, David Torres, l’alcalde de Nules, David García, com a amfitrió de l'esdeveniment, i el president de l’Associació de la Clemenules de la Plana, Juan Vicente Moros, que han estat els encarregats de presidir l’acte de presentació.

Balanç del sector

Un acte que ha servit, a més, per a exposar al públic assistent la situació actual del sector agrari, i la importància de la creació d’aquesta nova marca per al futur de la citricultura de la comarca de la Plana. Així, també s’ha fet un recorregut per les accions dutes a terme en tot aquest temps per l’associació per a aconseguir  la gestació de Nuleta.

L'Associació per a la Diferenciació i Posada en Valor de la Qualitat de la clemenules de la comarca de la Plana es va constituir formalment l’any 2021 i està formada pels ajuntaments d’Almassora, Moncofa, Betxí, Borriana, la Vall d’Uixó, la Vilavella, Nules, Vila-real, Artana, Castelló i la Llosa, a més de l'Associació de Pous, el Sindicat de Regs del Millars i diverses cooperatives agrícoles i de serveis, comerços citrícoles i cooperatives d’exportació de la província de Castelló. Tots ells han estat treballant de la ma per a que la Marca Geogràfica de Qualitat de la Clemenules de la Plana siga una realitat.

Amb tot, l’associació ha comptat també en aquesta important jornada amb el suport d’una important representació de l’IGP Cítrics Valencians, d’AVA-Asaja, la Unió Llauradora, l’IVIA i de la Federació Valenciana de Cooperatives, a més també han assistit empreses de distribució alimentària i intermediaris en el comerç de cítrics, entre d’altres. 

next