festival de literatura negra

Pablo Rivera i Vicente Vallés apropen les seues novel·les a Nules 

2/03/2023 - 

CASTELLÓ. Entre els dies del 3 al 10 de març torna Nules Negre, la programació que ha convertit a aquesta localitat en una de les delegacions més veteranes del Festival Castelló Negre, i ho fa amb la tònica que caracteritza a aquesta convocatòria des del primer dia, “proposant activitats noves pensades per a tots el públics amb la finalitat última d’apropar la lectura a la ciutadania”, comenta la regidora de Cultura, M. José Esteban.

El programa d’aquesta edició inclou actes dirigits a lectors adults i a l’alumnat dels centres educatius, amb l’objectiu que la presència d’autors reconeguts atraiga un públic poc familiaritzat amb la lectura, i que gràcies a les seues històries puguen trobar una porta oberta a la literatura. De fet, Nules Negre comença divendres, 3 de març, amb dos autors de prestigi a l’àmbit nacional. Per la versprada, a les 17.30 hores, torna a la Biblioteca Municipal José Vicente Felip Monlleó, el famós il·lustrador i ara també escriptor, Fran Ferriz, que aprofitarà la publicació del seu primer llibre infantil Cuentos Quitamiedos per a impartir un taller de contar històries mitjançant la il·lustració.

A les 20.00 hores, el conegut actor i també escriptor, Pablo Rivero, serà el convidat del Club de Lectura de Cosas & Musas. En aquesta vetllada literària no sols profunditzarà en els secrets de la seua  novel·la La cría, també avançarà detalls del seu últim llibre Dulce Hogar, que acaba d’arribar a las llbreries.

Diumenge, 5 de març, a les 12.00 hores, també a la Biblioteca Municipal José Vicente Felip Monlleó, el periodista Vicente Vallés visitarà Nules per a parlar sobre la seua novel·la Operación Cazán, Premi Primavera 2022. Es tracta, doncs, d’una història d’espies on la realitat es confon amb la ficció i viceversa.

La següent cita será dimecres, 8 de març, amb una dona escriptora com a protagonista, així doncs Care Santos debatrà amb les persones que vulguen acompanyar-la sobre el gènere negre que ella practica especialment per al públic jove, però també de la seua última novel·la, El loco de los pájaros. Així mateix, l’autora tindrà una trobada amb estudiants de l’IES Gilabert de Centelles al següent dia, especialment interessant perquè entre les lectures obligatòries de l’assignatura de Literatura es troben  alguns dels seus llibres.

També en els centres educatius hi haurà una activitat més lúdica dirigida a l’alumnat de sisé de Primària, i que s’anomena “Un cas amagat a la biblioteca”. Amb aquesta activitat es vol endinsar els més joves en el gènere, de manera que l’alumnat participant podrà practicar la creació i resolució de misteris que sorgiran de la seua creativitat.

I la cloenda arribarà de la ma de la literatura valenciana i en valencià. Els autors Francesc Gisbert, Víctor Labrado i Joan Borja, realitzaran una ruta literària pels carrers de Nules explicant històries fosques de la seua publicació compartida “Por o fugirem”, per a la qual serà necessària la inscripció prèvia a  la Biblioteca Municipal José Vicente Felip Monlleó.

De fet, cal destacar que totes les activitats programades són gratuïtes i la participació és lliure, excepte les que van dirigides expressament als centres educatius.

Des de l’Ajuntament de Nules es ressalta la implicació de l’Associació Cosas & Musas en aquest festival, que compta  amb una programació totalment consolidada, i que s’ha convertit en un referent a la província de Castelló. “Algunes de les activitats que hem fet al nostre municipi, en concret les dirigides a les escoles i l’institut, han agradat tant que s’ han exportat a altres localitats, on estan sent també un èxit”, apunta Mónica Mira, presidenta de l’associació.

Noticias relacionadas

next