a la Llotja del Cànem

Paco Poyato ofereix una mirada diferent dels festivals de música en 'Wish you were here'

3/10/2022 - 

CASTELLÓ. Detzet fotografies que retraten la societat actual a través de l'entreteniment. En concret, a través d'una mirada als festivals de música.  Aquesta és la temàtica al voltant de la qual gira l'exposició Wish you were here del fotògraf Paco Poyato i que s'inaugura el pròxim dijous 6 d'octubre de 2022 a la Llotja del Cànem. Un assaig visual que posa de manifest la rellevància de la cultura del entreteniment en la actualitat.

El treball fotogràfic que presentarà l'artista castellonenc va sorgir durant el període de la pandèmia provocada per la COVID-19, segons explica l'autor, qui assenyala que "en eixe temps en el qual vam estar tancats ens vam adonar de la necessitat del calor humà i vam posar més en valor, si cap, que les relacions personals són vitals per a l'equilibri mental". En aquest sentit, els festivals de música són un lloc en el qual eixes relacions socials fluixen i, al mateix temps, posen de manifest la rellevància de l'oci en la societat contemporània.

Poyato argumenta que amb l'exposició vol destacar que "la indústria de l'entreteniment en la actualitat s'ha banalitzat i gira al voltant de la idea de que l’única finalitat és passar-s'ho bé". A través de la mostra, l'exposició verbalitza un relat generacional amb un llenguatge expressiu propi on els personatges que apareixen són, al mateix temps, narradors i protagonistes.

El material fotogràfic de Paco Poyato ha estat registrat a diferents festivals de música com l’Arenal Sound, el FIB, el Primavera Sound o el Low Cost i en ell es poden veure diferents moments i instantànies dels certàmens en les quals les persones són les protagonistes. La reflexió final que vol traslladar l'artista és: "on aniran a parar els valors comunitaris i l'adhesió que genera l'oci i, per tant, els festivals, si aquests no tornen a tindre la seua principal comesa?"

Noticias relacionadas

next