Pau Ferrando: "El nombre d'empreses participants a Work Fòrum Castelló creix cada any i ja són 47"

16/11/2022 - 

CASTELLÓ. Aquest dijous, tot aquell que busca trobar un lloc de treball té una gran oportunitat en el Work Fòrum Castelló. Un any més, Cámara Castellón acull una nova edició d'aquesta fira de l'ocupació, que congrega a més de 40 empreses de la província i també alguna que altra arribada de fora. El diputat provincial de Promoció Econòmica, Ocupació i Relacions Internacional, Pau Ferrando, és una de les persones que fan possible la cita, que compta amb el patrocini de la Diputació de Castelló. Ferrando repassa, amb caràcter previ, les bondats de l'esdeveniment.

-Qué pretén la Diputació amb el Work Fòrum?
-Work Fòrum Castelló és el major esdeveniment d'ocupació a nivell provincial que la Diputació de Castelló organitza al costat de la Cambra de Comerç i mitjançant el qual les dues entitats treballem pel mateix objectiu: facilitar un punt de trobada anual entre empreses i demandants d'ocupació per a millorar la inserció professional a les nostres comarques.

Work Fòrum Castelló és un espai únic a la província on qualsevol persona que es trobe en cerca activa d'ocupació pot participar en els diferents processos de selecció que empreses de tota la província han publicat amb nosaltres i realitzar una entrevista el mateix dia de l'esdeveniment. A més, volem potenciar i millorar la inserció laboral mitjançant la celebració d'un cicle de conferències i tallers pràctics que servisquen per a motivar i ampliar coneixements dels demandants d'ocupació.

-Quines empreses acudeixen i qué oferixen?
-Hi ha una gran varietat d'empreses enguany, 47 en total, un número que creix cada any i que ens permet oferir més i millors oportunitats a totes les persones participants. Les empreses, que han de tindre la seu o centres de treball a la província de Castelló, busquen perfils de tota mena: que requerisquen qualificació o no, sense experiència prèvia o on l'experiència és valorable… Abunden els contractes fixos enfront de les contractacions temporals i també, com en altres edicions, comptem amb els Centres Especials d'Ocupació per a afavorir la integració laboral de les persones amb discapacitats. En definitiva, l'oferta resulta molt variada i atractiva i esperem que això redunde en una elevada inserció laboral.

"volem potenciar i millorar la inserció laboral mitjançant la celebració d'un cicle de conferències i tallers pràctics que servisquen per a motivar i ampliar coneixements dels demandants"

-El sector ceràmic segueix sent un dels principals focus d'ocupació o donada la seua situació això canvia enguany?
-Malgrat la crisi energètica que estem vivint, el sector ceràmic continua tenint un pes important entre el nombre d'empreses participants, de la mateixa manera que la té en la nostra economia. Encara així, també és cert que hi ha una gran varietat de sectors com el sanitari, banca i finances, comerç, noves tecnologies, indústria, hostaleria i altres que també participen enguany al Work Fòrum i que, en el seu conjunt, representen el teixit econòmic provincial.

Cal destacar també que, respecte a edicions anteriors, hi ha hagut un notable augment en l’adhesió de companyies del sector serveis i també hem detectat un nombre important de noves empreses que han volgut estar presents enguany per primera vegada en l'esdeveniment.

-Quines novedats ofereix Work Fòrum aquest any?
-A més d'ampliar l'espai per a donar cabuda a un major nombre d'empreses i de buscar nous sectors professionals que publiquen els seus processos de selecció, enguany tornarem a realitzar conferències en format presencial i en línia. Els darrers dos anys, les conferències es van oferir exclusivament en format virtual, tal com requeria la situació sanitària. I, com de tot s’aprén, hem decidit mantindre-ho juntament amb el format presencial per a multiplicar les possibilitats d'accés de quanta més gent millor.

Pau Ferrando, María Dolores Guillamón i José Martí, en l'última edició del Work Fòrum

També volem remarcar que el registre de candidatura resulta cada vegada més senzill gràcies a la plataforma web, que permet que els candidats i candidates postulen per un o diversos llocs de treball tan sols pujant el seu currículum a la plataforma de gestió de Work Fòrum Castelló.

-En quant als esdeveniments complementaris, qué ofereixen i quin destacaria?
-El fòrum es caracteritza també pel seu caràcter formatiu i divulgatiu, per la qual cosa són de gran interés les sis conferències que es realitzaran durant Work Fòrum entre les 10 i les 16.30 hores. Les temàtiques són diverses i enfocades a la recerca de treball: des de com afrontar el futur del mercat laboral fins a consells bàsics per a qui busca feina per primera vegada per poder saber quines qualitats i competències valoren les empreses o com destacar entre les candidatures mitjançant la creativitat.  

La Diputació de Castelló, a través del nostre Centre Europe Direct Castelló, oferirem, entre les conferències programades, un espai d'informació sobre les diferents oportunitats i recursos de mobilitat de la Unió Europea disponibles per a la ciutadania (oportunitats d'ocupació, pràctiques i voluntariat o formació contínua a la UE) que presentaran un panell d'expertes en la matèria entre les quals col·labora també la Universitat Jaume I i EURES-Generalitat Valenciana.

I, per a complementar totes les activitats, tindrem les dues organitzacions, Cambra de Comerç i Diputació de Castelló, un espai del hall on qualsevol persona podrà acostara per a informar-se de les  activitats, programes i serveis que oferim al llarg de l’any i que complementen el gran esdeveniment que suposa el Work Fòrum.

"el sector ceràmic continua tenint un pes important entre les empreses participants, però també hi ha una gran varietat de sectors com el sanitari, banca i finances, comerç, noves tecnologies, indústria, hostaleria...

-La feria s'emmarca en la voluntat de la Diputació de facilitar oportunidats de treball, quines altres accions duu a terme en este sentit la institució?
-La Diputació de Castelló, a través del Servei de Promoció Econòmica i Relacions Internacionals, posa en marxa accions i programes que fomenten l'ocupació i la millora de la qualificació professional. Tenim un servei a nivell provincial, l'Agència de Col·locació, que compleix 10 anys, que realitza intermediació entre les empreses del territori i candidats de qualsevol punt de la província. A més, oferim de manera descentralitzada formació per a l'ocupació a tots els municipis de la província de Castelló a través de l'Estratègia Provincial de Foment de l'Ocupació, l'Emprenedoria i la Promoció Econòmica, tractant així de millorar les competències professionals de les persones demandants d'ocupació acostant tallers i cursos a tots els municipis que el sol·liciten.

A través de la nostra xarxa de Centres CEDES, situats en municipis de l'interior de la província, posem en marxa programes mixtos de formació i ocupació, tallers d'ocupació, dels quals enguany es beneficiaran 50 persones, que faciliten la formació en certificats de professionalitat i per tant la qualificació o requalificació professional de persones treballadores, en àmbits amb alta demanda en el mercat laboral com són l'atenció sociosanitària, la gestió ambiental o la dinamització d'oci i temps lliure.

Gràcies al Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència hem posat en marxa en el CEDES de Vall d'Alba un programa de formació en capacitats digitals dirigit a dones en recerca d'ocupació residents en municipis de menys de 30.000 habitants. El programa consta de set cursos, dels quals es realitzaran tres durant aquest any i quatre l'any 2023 en especialitats formatives relacionades amb sectors com el comerç amb un alt component tecnològic, la gestió logística, la gestió informatitzada de compres i vendes, SAP gestió de materials i vendes, entre altres. L'objectiu del programa és millorar la capacitació digital de dones per al desenvolupament rural i la reducció de la bretxa de gènere.

-Quins resultats ha obtés?
-No podem parlar de resultats encara, ja que és important deixar que les empreses resolguen els processos de selecció que han obert durant el Work Fòrum per a saber quin ha sigut el percentatge d'inserció enguany. No obstant això, estem contents amb els números obtinguts en inscripcions al Work Fòrum, esperant aconseguir les 2000 persones participants, i amb el nombre d'empreses participants, que són 47, que han augmentat respecte a les 44 empreses que van participar l'anterior edició.

-Hi ha cap aspecte en el que vagen a incidir a curt plaç?
-Amb Work Fòrum pretenem cobrir les necessitats de personal immediates de les empreses que acudeixen a l'esdeveniment, però això també ens serveix com a contacte directe amb les mateixes per a secundar-les des d'altres programes com l'Agència de Col·locació, facilitant-los perfils sempre que ho requerisquen, o donar suport a la millora empresarial mitjançant la formació a través de la nostra Escola d'Empreses i amb ella també el foment de la digitalització de les empreses de la província.

En aquest últim aspecte, estem a punt de posar en marxa les nostres Oficines Accelera Pime Rural en la Xarxa de Centres CEDES que seran un impuls per a la digitalització de les petites i mitjanes empreses de l'interior de la província, la qual cosa complementarà totes les nostres accions en matèria d'emprenedoria i de consolidació empresarial, formació i assessorament, que realitzem des del Servei al qual represente.

Noticias relacionadas

next