Hoy es 15 de abril y se habla de cd castellón fue uji ITC-AICE victoria plc MINISO retail

Peníscola proposa que es permeta l'accés al Parc Natural de la Serra d'Irta als veïns de la localitat

5/03/2021 - 

CASTELLÓ. L'Ajuntament de Peníscola ha manifestat la seua satisfacció pel consens aconseguit a la Junta Rectora del Parc Natural de la Serra de Irta, celebrada aquest dijous, entre les diferents administracions per a establir mecanismes de control d'accés en aquest entorn natural protegit, per a evitar-ne la massificació, fonamentalment, en els mesos d'estiu.


Miguel Castell, regidor de l'àrea de Medi Ambient de Peñíscolava defensar la proposta de garantir l'accés a tots els veïns i veïnes de la població al Parc, no únicament als propietaris de finques, "hem de cuidar aquest entorn, llegat pels nostres avantpassats, garantint que les veïnes i veïns puguen gaudir-ne; sense perdre de vista que és un recurs turístic que volem compartir amb els qui ens visiten, de forma ordenada". En aquest sentit, el regidor ha convidat tots els consellers a "identificar al visitant com un aliat, no com una amenaça", reforçant iniciatives de divulgació i promoció de bons usos en aquest entorn, així com habilitant mecanismes de control per a evitar superar la seua capacitat de càrrega.

De la mateixa manera, Castell va posar sobre la taula la necessitat que Generalitat "aposte veritablement per la sostenibilitat d'aquest entorn i habilite els recursos necessaris per a posar en pràctica totes les iniciatives de consens, per tal de complir amb les seues competències".

Els consellers de la Junta Rectora del Parc Natural de la Serra de Irta s'han emplaçat per una nova trobada per tal de continuar avançant en l'objectiu comú de reduir l'impacte de la massificació de visitants en aquest entorn de gran valor mediambiental.

Noticias relacionadas

next