en el teatre del raval

Piacere di Traversi reivindica a la dona compositora amb un concert de música sacra

24/11/2021 - 

CASTELLÓ. La música torna aquest cap de setmana al Teatre del Raval de Castelló amb el Sons de Tardor. El cicle de la Regidoria de Cultura presenta divendres a les 20.00 hores el quartet de dones Piacere di Traversi, que precedirà al septet l’Estança Harmònica, que pujarà a l’escenari dissabte. 

El Sons de Tardor aposta aquest any per la música dels segles XVI i XVII. Per a començar el cicle, acords que van des del Renaixement fins al Barroc sonaran de la mà de Piacere di Traversi, quartet expert en la recuperació del patrimoni musical valencià, format per la soprano Carmen Botella i les flautes travesseres Silvia Rodríguez, Laura Palomar i Marisa Esparza, que presentaran el programa titolat ‘De natura mulieres. La dona creadora', amb peces de les compositores Maddalena Casulana, Vittoria Aleotti i Gràcia Baptista, avançades al seu temps en ple segle XVI, el Cançoner de Gandia, el Cançoner de la Colombina i, a més, el recital musicat de textos de Isabel de Villena i Santa Teresa de Jesús.

Cançons de Vivaldi, Händel, Lully, Telemann, Bach, Marini i Uccellini composen el programa de ‘Una vesprada barroca amb L’Estança Harmònica’, un dels clàssics del cicle, amb la soprano Isabel Alcaraz; l'oboè Anna Albert; els violins Albert Cabedo i Miquel Àngel López; el viola Miquel Falomir; la violoncelista Anna Pitarch i el clavicèmbal Manel Sifre. El septet torna al cicle i a Castelló en el final d’un any en el que han refermat la seua vocació de recrear fonamentalment música dels segles XVII i XVIII amb criteris d’època.

La regidora de Cultura, Verònica Ruiz, ha assenyalat que “el Sons de Tardor és una mostra de la pluralitat de les propostes musicals que presentem durant l’any a Castelló, i que es reforçaran el 2022, apostant per professionals del territori”.

Noticias relacionadas

next