els socialistes critiquen "la improvisació" de l'equip de govern provincial

El PSPV lamenta en la Diputació que el PP governa "amb presses i malament" amb el Pla Impulsa

1/03/2024 - 

CASTELLÓ. El diputat del PSPV-PSOE a la Diputació de Castelló, Benjamín Escriche, ha acusat hui a Marta Barrachina de “governar amb presses i malament” i de “menystindre els ajuntaments” en la tramitació del Pla Impulsa d'infraestructures. El diputat socialista ha criticat després del ple que “el PP ha hagut d'autoesmenar-se i asseure's amb els representants municipals per a sufocar el descontentament d'ajuntaments i mancomunitats després d'aprovar inicialment les bases del pla sense comptar amb la seua opinió”.

“Aquesta mala conducta a la qual ens tenen ja acostumats ha constatat la improvisació d'aquest equip de govern”, ha afirmat el diputat, qui és també alcalde de Soneja. Escriche ha recordat que, al gener, el PP va portar al ple les bases del pla sense comptar amb l'opinió dels municipis “i és a partir de la pressió dels ajuntaments que el PP es veu obligat a fer marxa enrere i a asseure's a negociar amb els representants municipals”. Fruit d'aquesta negociació s'han introduït una sèrie de canvis “que perfectament podrien haver estat en el primer esborrany del pla”.

“Des del PSPV tendim la mà a l'equip de govern i mostrem la nostra disposició al diàleg i a l'acord en benefici dels nostres pobles i mancomunitats”. “Vostés tenen majoria absoluta i poden permetre's el luxe de menysprear a l'oposició, però seria un tremend error”.

Demanen respecte a la ciutadania

La diputada del PSPV Merche Galí, en la seua intervenció, ha exigit a Marta Barrachina que “deixe de llançar falsedats a través de comunicats de premsa”, com que la Diputació “triplicarà” el fons de cooperació municipal. “És rotundament fals. El que farà el PP és exactament el mateix que va fer el govern socialista de José Martí: duplicar l'assignació que la Generalitat Valenciana fa als ajuntaments”.

Decau la declaració de 2024 com ‘Any Estellés’

En un altre ordre de coses, el PSPV, en veu de la diputada Ruth Sanz, ha lamentat que el PP haja rebutjat declarar aquest 2024 com ‘Any Estellés" en la Diputació. Sanz ha criticat que “a Castelló comptem amb l'ala més dretana del Partit Popular”, que queda evidenciat respecte als seus companys de les diputacions de València i Alacant, “on sí han votat a favor”. “La figura i el llegat de Vicent Andrés Estellés formen part del patrimoni cultural de la Comunitat Valenciana i hem de reconéixer-lo”.

Noticias relacionadas

next