en benicàssim

Realitat o ficció? Una taula redona analitza la violència de gènere en l'escriptura literària

21/04/2022 - 

CASTELLÓ. La violència de gènere en l'escriptura literària, realitat o ficció. Aquest és el títol de l'acció organitzada per l'Ajuntament de Benicàssim a través de la regidoria d'Igualtat per a dilluns 25 d'abril emmarcada en la campanya Tots els 25 són 25 de novembre. “La literatura ha recollit en moltes obres l'existència de la violència contra la dona, bé com a tema principal o com a part de l'argument i contextualització de la novel·la i s'ha convertit en un excel·lent vehicle per a transmetre la presència de la violència de gènere en la nostra societat: com s'entén, com s'actua, el seu impacte,...”, ha indicat l'alcaldessa, Susana Marqués, qui ha afegit que “la literatura és una oportunitat per a fer entendre aquesta xacra i el seu impacte social i aquest mes d'abril, amb motiu del Dia del Llibre, la literatura serà la protagonista de la campanya que duem a terme des de fa més de cinc anys amb l'objectiu posat a prendre consciència i actuar contra la violència de gènere”. 

La regidora responsable de l'àrea, Vanessa Batalla, ha sigut l'encarregada de donar a conéixer la programació del pròxim dilluns 25 en el Espai Cultural de la Mar Vila Ana que començarà a les 19.00 hores amb dues microescenes de teatre del llibre Relacionados a càrrec d'alumnes de l'IES Violant de Casalduch. 

Després d'això tindrà lloc la taula redona que, moderada per Patricia Artero, comptarà amb la participació dels escriptors Maribel Escrig, María Pareja i Pere Cervantes. L'accés és lliure. 

Noticias relacionadas

next