Rebecca Rodríguez guanya a la modalitat de Primària

Rosa María Arrazola Díaz rep el Premi de la Mar 2022 pel poemari 'L'últim viatge'

3/06/2022 - 

CASTELLÓ. L’escriptora Rosa María Arrazola Díaz és la guanyadora de la 29ª edició dels Premis de la Mar amb el poemari L’últim viatge. El jurat dels premis, impulsats per l’Associació Cultural La Barraca del Grau i la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castelló, ha destacat que l’obra de l’escriptora lleidatana ha merescut el premi Miquel Peris i Segarra per “la seua força i consistència poètica” entre els tres originals presentats. 

Tanmateix, el premi Grumet Manel Garcia i Grau per a joves poetes, que aquest any ha comptat amb una massiva participació, ha recaigut en la seua modalitat de Primària en Rebecca Rodríguez Jiménez, del col·legi El Pinar, pel poema Viatge cap a mar obert d’entre 90 originals presentats, que s'endú un lot de material escolar per valor de 100 euros. El poema Cor mariner, de Lucía Gallego Pérez, de 3r d’ESO del centre Ramiro Izquierdo ha guanyat en la modalitat de Secundària i Batxillerat, amb un segon lot de 200 euros.

La regidora de Cultura, Verònica Ruiz, ha destacat “l’alta participació que han tingut els premis en aquesta edició, sobre tot entre l’alumnat dels centres de Castelló, amb il·lusió i ganes d’homenatjar a la nostra mar Mediterrània i en record de dos escriptors castellonencs que van treballar per visibilitzar la poesia en la societat”. 

Els guardons s’entregaran en una gala que es celebrarà al Centre Cultural La Marina del Grau el pròxim 19 de juny a les 19.00 hores, on també es presentarà l’edició del poemari guanyador la passada edició, La mar als llavis, del castellonenc Artur Àlvarez.

El jurat d’aquesta edició dels Premis de la Mar ha comptat amb la presidència de la regidora de Cultura, Verònica Ruiz; i les vocalies de Joan Torrent, Vicent Doménech, Esther Vicent, Maria Teresa Ruiz, Alejandra González, Antoni Pitarch i Vicent Jaume Almela.

Noticias relacionadas

next