l'11 i 12 de juny

Sierra Leone, Novembre Elèctric o Pau Alabajos: així serà el primer Festival Urbà d'Almassora

16/05/2022 - 

CASTELLÓ.La primera edició del Festival Urbà d’Almassora (Fua!),  tindrà lloc els pròxims 11 i 12 de juny en les places Espanya i Pere Cornell i comptarà amb les actuacions de Novembre Elèctric; Pau Alabajos; Sierra Leone; Laura Esparza i Carlos Esteban; Aina Palmer; Esther i Pepa Cases

L'esdeveniment tindrà començament el dissabte a les 12.30 i la valenciana Sierra Leone serà l'encarregada de donar el tret d'eixida i d'estrenar escenari. A la vesprada, els assistents gaudiran de tres actuacions, la primera d'elles serà a les 18.30 de la mà de Novembre Elèctric i li seguirà el duo format per Laura Esparza i Carlos Esteban. La jornada finalitzarà amb la burrianense Aina Palmer a les 20.30.

El segon i últim dia actuarà Esther a migdia i Pepa Cases donarà inici a la jornada vespertina a les 18.30. El cantautor Pau Alabajos enfilarà l'últim tram del festival una hora més tard i serà Bigott qui acomiade la primera edició del Fua! a les 20.30

Diversitat

L'objectiu principal és potenciar la diversitat de llengües amb actuacions en castellà, valencià i anglés. Així mateix, servirà per a visibilitzar la igualtat en el sector musical ja que, com ha avançat el regidor de Cultura, Javier Mollá, “el 60% dels grups seran dones”. Mollá admet que es tracta de “un repte per a Almassora, però també d'una gran oportunitat”.

Tant el primer dia com el segon hi haurà concerts al matí i a la vesprada amb una proposta de música d'autor molt àmplia. El director del festival, Luis Oscar García Soriano, ha explicat que instal·laran “dos escenaris enfrontats i les actuacions musicals s'alternaran entre ells”.

La intenció del consistori és que el veïnat del municipi gaudisca d'activitats culturals a pocs dies de començar l'estiu i també atraure a espectadors d'altres poblacions. Cal recordar que aquest festival no serà l'únic que aculla Almassora, ja que, amb motiu de la consecució de la bandera blava, Cultura ja té entre mans la segona edició del Bandera Blava Fest, un esdeveniment musical gratuït amb fins a 10 actuacions a la platja de Benafeli. 

 

next