des de l'inici de 2022

Teatre, tallers o exposicions: Més de 4.000 escolars gaudeixen de la cultura als espais de l'IVC a Castelló

30/03/2022 - 

CASTELLÓ. Més de 4.000 estudiants de diversos centres escolars de les comarques de Castelló han participat en les activitats que programen els espais de Cultura de la Generalitat a Castelló, com son el Teatre Principal, l'Auditori, l'EACC i el Museu de Belles Arts

Només en el primer trimestre de 2022 han gaudit d’alguna funció específica dirigida a les escoles al Teatre Principal de Castelló o l’Auditori 1.800 estudiants, 1.200 han passat per l’EACC i més de 1.100 pel Museu. 

El delegat de l'IVC a Castelló, Alfonso Ribes, ha anunciat que de cara a la nova temporada “el Palau de Congressos de Peníscola també tindrà funcions específiques per a les escoles i els instituts”. Des del Departament de Didàctica de l’IVC a Castelló, Fabrizio Meschini destaca “la resposta de les escoles i la implicació del professorat en les activitats que fem en els nostres espais” i ha assenyalat que “en el web de l’IVC, en l’apartat de didàctica, podem trobar la informació i l’oferta que oferim a les escoles dins del que anomenem motxilla cultural”, i ha animat tota la comunitat educativa a fer de les activitats culturals una eina per a formar l’alumnat.

Funcions de teatre per a escolars

Durant el nou trimestre ja estan previstes funcions per a escolars al Teatre Principal per a l’obra Loop i Cris, pequeña valiente’, així com La increíble historia de Juan Latino i Bob Marley for babies a l’Auditori.
L’Espai d’Art Contemporani de Castelló ofereix visites específiques de les seues exposicions per a escoles adaptades a l’edat de l’alumnat. De fet, al llarg d’aquest trimestre, 1.200 escolars han passat per l’EACC. El responsable de didàctica de l’Espai, Joan Francesc Fandos, ha explicat que “fem una visita guiada per les diferents propostes artístiques i convidem a participar activament l’alumnat, que en fa la seua pròpia interpretació, de manera que s’incentiva el desenvolupament del seu pensament crític”.

També el Museu de Belles Arts de Castelló organitza visites a les instal·lacions tant per a visitar la col·lecció permanent com tallers i activitats específiques dirigides a l’alumnat. Durant el primer trimestre de l’any, han passat més de 1.100 escolars de diferents centres educatius de les comarques de Castelló.

Noticias relacionadas

next