Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Política de Cookies Aceptar

TRIBUNA ECONÓMICA / OPINIÓN

Treballar conjuntament

5/03/2019 - 

En els últims anys hem vist com algunes empreses familiars de la província de Castelló han estat comprades per fons d’inversió estranger. Les empreses de capital estranger representen un total de 17.709 empreses en tot el territori valencià, a on en la província de Castelló tenim un 12% del total, a Alacant un 39% i a Valencia un 49%. 

La nostra província, té tots els ingredients necessaris per ser un territori atractiu per a la inversió, independentment de si és capital estranger o no, i per això el més importat es que per part de les administracions fem fàcil el desenvolupament privat de noves activitats econòmiques sostenibles.

Nosaltres ho hem tingut sempre clar, i per això vam engegar una llei per poder accelerar la ficada en marxa de les inversions de nova creació o la reinversió d’aquelles empreses que ja treballen en el nostre territori i que necessiten ampliar la seva capacitat productiva. Amb aquesta llei el que volem és que la paperassa burocràtica no siga un impediment per a la ficada en marxa de l’activitat, sinó que es puga accelerar totes les tramitacions a la mitat del temps.

La idea es que les administracions locals,  la provincial i la autonòmica treballem conjuntament per atendre de la millor manera a les empreses que volen invertir o reinvertir

A hores, a través del punt d’atenció a la inversió de l’IVACE  ja tenim 11 empreses que han sol·licitat informació per poder ser ateses mitjançant aquesta llei , de les quals 2 ja han sigut declarades prioritàries i 4 estem esperant el compliment de la documentació necessària per poder tramitar-les.  Com que considerem que no només es tracta d’agilitzar sinó també de coordinar-nos entre administracions i de treballar de manera conjunta per a sumar entre totes i tots esforços i recursos per millorar l’eficiència i ser més efectius, també vam crear un pla de coordinació territorial per a la coordinació de la inversió.

La idea es que les administracions locals,  la provincial i la autonòmica treballem conjuntament per atendre de la millor manera a les empreses que volen invertir o reinvertir. Treballant conjuntament, entre totes i tots, independentment dels colors polítics, treballarem per una província i per un territori valencià ple d’oportunitats.


* L'autora és directora general d'Internacionalització de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball.

next