CASTELLÓ. Representants de cinc països s’han donat cita durant la primera setmana de juliol a la Universitat Jaume I en el marc del projecte Erasmus+ KA2 'Eurocreative Youth. European Youth Creates Cultural Tourism', que coordina l’UJI, per a participar en un curs de formació sobre creativitat per al desenvolupament del turisme cultural en àrees rurals.
El curs ha comptat amb 24 participants de les organitzacions sòcies internacionals amb qui col·labora l’UJI en el projecte: l’Associació d’Empresaris Gallecs en Aragó i Riberes de l’Ebre AEGARE (Espanya), KEPDER (Turquia), INBIE (Polònia), Razvojna agencija Sotla (Eslovènia) i Kongresi Rinor Kombetar (Albània). Entre els participants hi ha hagut treballadors i treballadores juvenils, formadors i formadores, així com voluntaris i voluntàries que treballen amb joves i líders juvenils.
El material formatiu del curs ha sigut un manual dissenyat pels socis del projecte que serveix per ensenyar i orientar als joves de zones rurals sobre tècniques de creativitat i emprenedoria, amb la finalitat de fomentar la seua inclusió social. A més, el manual es basa en les bones pràctiques dels països participants, incloent-hi exemples de projectes sobre turisme cultural en àrees rurals i remotes, posant l'accent principalment en projectes de turisme sostenible.
Així mateix, els assistents han realitzat dues excursions com a exemples de bones pràctiques. Una d'elles ha sigut a Fanzara, on han pogut apreciar l'èxit d'un projecte de turisme cultural en una zona rural. L'altra excursió ha sigut a Peníscola, en la qual s’han mostrat exemples de turisme sostenible i les oportunitats que brinda a la comunitat local.
El projecte 'Eurocreative Youth' té com a objectiu promoure la inclusió social dels joves que resideixen en àrees rurals i remotes, proporcionant-los la formació necessària per a adquirir habilitats que els permeten emprendre en el camp del turisme rural.
A través d’aquesta iniciativa, es busca capacitar als joves en emprenedoria creativa, perquè puguen aprofitar les oportunitats i recursos existents en les seues comunitats, generant un impacte positiu en el desenvolupament econòmic i social d'aquestes àrees.