per l'Acadèmia Valenciana de la Llengua

Un còmic plasmarà la tradicional marxa dels Pelegrins de les Useres

21/01/2019 - 

CASTELLÓN. L’Acadèmia Valenciana de la Llengua, dins de la seua col·lecció Gràfica, editarà enguany el còmic dedicat a la rogativa penitencial dels Pelegrins de les Useres, que és una de les celebracions de tipus religiós més reconegudes de les comarques de l’interior de Castelló.

En aquest sentit, Ramon Ferrer, president de l’AVL, s’ha reunit esta setmana amb Alfredo Royo, depositari dels Pelegrins, i amb el dibuixant Jesús Huguet, il·lustrador de la major part dels còmics editats per la institució, per a crear l’estructura, el contingut i el guió de les vinyetes d’esta nova publicació, que comptarà amb la col·laboració de la Diputació Provincial de Castelló.

La idea d’este còmic, basat en els Pelegrins de les Useres, forma part d’un projecte més ambiciós que Javier Moliner, president de la Diputació de Castelló, i Ferrer van abordar en una reunió celebrada en maig. L’objectiu és presentar el còmic abans de la celebració de la rogativa d’enguany, com sempre prevista per a l’últim divendres del mes d’abril. I l’edició d’esta nova publicació comptarà també amb el suport de l’Ajuntament de les Useres, dels clavaris i del depositari d’esta celebració penitencial que, des de temps immemorial, cada any recorre els camins de Penyagolosa.


Noticias relacionadas

next