algunes lectures recomanades

Una Fira del Llibre entre els jardins del Parc Ribalta

1/05/2022 - 

CASTELLÓ. Un mes fa que és primavera. Els dies allarguen i tan fàcil és que faça bon dia com que hi haja una pluja que ho arruïne tot. Tant de bo, tot fa sentir que és temps d'estar al carrer. L'estació de les flors, dels espàrrecs i de les primeres excursions així ho marca. Per això, és motiu d'alegria que la Fira del Llibre de Castelló haja decidit aquest any envair el Passadís de les Arts del Parc Ribalta.

Tradicionalment ubicada a la plaça Santa Clara, l'encontre més important per a llibrers i editorials tenia lloc dins d'una carpa on sols la gent que entrava expressament podia observar el que hi havia ahí. Ara, amb una fila de casetes individuals, la Fira del Llibre de Castelló entra en contacte directament amb els vianants i el seu entorn. De la mateixa manera que ocorre a la Fira de València o el Sant Jordi de Barcelona. L'espai s'amplia, però la mirada també.

En efecte, en aquesta 38ª edició augmenta el nombre de llibrers, editorials i entitats que fins al 8 de maig romandran ubicats a la capital de la Plana per a mostrar les seues novetats. Així mateix, segons esmenta el Gremi de Llibrerets de Castelló i Comarques, el canvi d'ubicació ha permés programar més activitats culturals. Presentacions, firmes de llibres, xarrades i recitals de poesia i de textos que en molts casos serveixen d'homenatge a Joan Fuster, qui aquest 2022 compliria cent anys.

És molta la programació, com també el volum d'obres que durant dies s'exposaran al Parc Ribata. En aquest sentit, des d'aquest diari hem seleccionat alguns articles on diferents redactors, llibreters, editors o filòlegs proposen lectures a contemplar. 

I

II

III

IV

V

VI

VII

Noticias relacionadas

next