Licita un contracte de 60.000 euros per a unitats que permeten el reconeixement de matrícules

Vila-real ampliarà amb dispositius intel.ligents la xarxa de càmeres per al control de la seguretat

6/01/2021 - 

VILA-REAL. L'Ajuntament de Vila-real ha licitat un nou contracte per al subministrament i instal·lació de càmeres de control de trànsit en vies públiques i seguretat en edificis municipals que permetrà la instal·lació de dispositius intel·ligents, ampliant l'actual xarxa de videovigilància amb què compta el consistori. El nou contracte es troba en procés de licitació, per un import de 59.997 euros, IVA inclòs, i comprén el subministrament i llicència de càmeres de trànsit i videovigilància, la configuració, integració en el sistema actualment instal·lat i garantia de 3 anys.

En l'actualitat, l'Ajuntament de Vila-real compta amb un total de 46 càmeres tant per al control del trànsit com per a la seguretat d'edificis municipals i la previsió és ampliar de manera important aquesta xifra, segons indica el comissari principal cap de la Policia Local, José Ramón Nieto. Una de les principals característiques del nou contracte de subministrament és que contempla "la instal·lació de tecnologia intel·ligent, amb càmeres de reconeixement de matrícules i detecció de moviment que fan possible la localització de qualsevol vehicle que puga tindre un interés policial o persona sospitosa", assenyala Nieto, qui afig que "les noves cambres de trànsit se situaran en els encreuaments de les principals entrades a la ciutat, així com en la zones industrials, de manera que també ens facilitarà disposar de dades del flux d'entrada i eixida de vehicles".

En el cas de les càmeres de trànsit, compten amb una tecnologia de visió 360 graus de manera que “ens ajuden no sols a detectar possibles problemes en la circulació de vehicles sinó també en cas que es produïsca qualsevol incident en la via pública o acte delictiu”. A més, es completarà també la xarxa de càmeres en edificis municipals per a reforçar la seguretat i vigilància en aquests.

L'Ajuntament de Vila-real disposa d'una Xarxa Corporativa Municipal (XCM) de fibra òptica pròpia per tota la ciutat i que interconnecta els diferents edificis municipals. Les càmeres de videovigilància d'edificis i de control de trànsit estan connectades a aquesta xarxa i centralitzades en l'edifici de la Policia Local, que és qui s'encarrega de la gestió i control d'aquestes.

José Ramón Nieto apunta que en matèria de trànsit alguns dels punts en els quals s'ha previst col·locar els nous dispositius de vigilància són: l'encreuament de l'avinguda Grècia amb el Camí de la Travessa; l'encreuament del carrer Onda amb l'avinguda Alemanya; l'encreuament del carrer José Ramón Batalla amb l'avinguda Alemanya; l'encreuament de l'avinguda Francesc Tàrrega amb l'avinguda Riu Ebre i l'encreuament de l'avinguda Mediterrània amb l'avinguda França, entre altres. També es preveu comptar amb dispositius en els accessos a les principals àrees industrials de la ciutat.

En l'actualitat, la Policia Local controla un total de 46 càmeres de videovigilància en edificis i via pública, el seguiment de la qual es realitza a través del vídeo wall situat a la sala de control de la Prefectura de Policia Local. Diverses d'aquestes càmeres estan situades en algunes de les principals zones de circulació i accés de vehicles a la ciutat mentre que 11 se situen en la zona per als vianants on està restringida la circulació de vehicles mitjançant pilons.


Noticias relacionadas

next