espai d’aprenentatge col·lectiu 

Vila-real acull 'Inflexions', un projecte per apropar els jóvens a la vida cultural de la ciutat

4/02/2019 - 

CASTELLÓN. El Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, en col·laboració amb l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), amplia el seu programa #Cercles de mediació cultural per a joves a Vila-real, amb el projecte Inflexions de les mediadores Jodie Dinapoli i Elisa Matallin. Aquest estableix un vincle cultural entre un grup de joves que, des de l’Espai Jove de Vila-real i l’entorn en què aquest centre es troba, participen, descobreixen, reflexionen i creen cultura a la ciutat. El programa consta de sessions centrades en el fet que els participants desenvolupen un aprenentatge personal i en equip, així com aptituds socials, emocionals, creatives i de coneixement.

Aixi mateix, l'activitat busca "dotar de veu i capacitat de lideratge la joventut, creadors de cultura del present i del futur", tal com ha esmentat l'organització. Es treballarà doncs l’autonomia de decisió del grup a partir de l’ús d’eines quotidianes per a definir regles i accions en funció dels seus interessos, així com socialitzar per mitjà de les activitats artístiques i culturals programades a la ciutat.

El director del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, José Luis Pérez Pont, ha presentat aquest dilluns el projecte acompanyat per la regidora de Participació Ciutadana i Joventut de l’Ajuntament de Vila-real, Gemma Gil Tellols; i ha recordat que “l’objectiu d’aquesta convocatòria és oferir als joves un lloc de reunió, reflexió i aprenentatge col·lectiu entorn de la creació artística actual”, i ha afegit que “Inflexions pretén connectar els xiquets i xiquetes mitjançant la seua quotidianitat, buscant la trobada amb artistes i el desenvolupament de diferents disciplines per a convertir-los en agents actius del fet cultural”. Igualment, ha destacat la importància de “vertebrar el nostre territori per mitjà de projectes culturals que serveixen tant per a compartir sinergies i sumar esforços amb l’administració local en una oferta de qualitat com per a fomentar l’accés i la participació de tota la ciutadania, sense importar la seua edat o condició social”.

El projecte Inflexions es desenvoluparà a partir del pròxim 9 de febrer a l’Espai Jove de Vila-real, encara que la inscripció per als participants continuarà oberta fins a la setmana que ve. Els tallers es faran cada dissabte, d’11.00 a 13.30 hores (inscripcions en el web).

Segona edició de #Cercles

El programa #Cercles es va iniciar l’any passat amb tres projectes seleccionats per a Alacant, Castelló i València, un per província: MacaParkingClub d’Esther García Guixot, al Museu d’Art Contemporani d’Alacant; Pop into... del Col·lectiu Irene G. & Irene G., al Museu de Belles Arts de Castelló, i En-red-arte de Marcos Pastor Hidalgo, al Centre del Carme Cultura Contemporània de València. Després de la seua primera convocatòria, en què els xics i xiques van desenvolupar les seues habilitats en contacte amb diferents disciplines artístiques, els tres projectes emprenen en aquest 2019 la seua segona edició. Cada un dels projectes disposa d’un pressupost de 4.000 euros (3.000 en concepte d’honoraris i 1.000 destinats a despeses de material).


Noticias relacionadas

next