la novel·la guardadona se publicarà en bromera

Vila-real lliura els Premis Maig-Memorial Pasqual Batalla "més ambiciosos"

11/05/2023 - 

CASTELLÓ. El Gran Casino de Vila-real acollirà el dissabte, 13 de maig, a les 11.45 hores, l’acte de lliurament dels Premis Maig – Memorial Pasqual Batalla. Serà l’edició XXVI i també la "més potent", ja que, al tradicional premi de narrativa breu, s’afig un de novel·la curta que pretén consolidar-se com un guardó de referència dins de l’àmbit literari. Així, al premi de contes, que manté la dotació de 600 euros, s’han de sumar els 2.000 euros de dotació de la nova modalitat. A més, l’obra guanyadora del premi de novel·la serà publicada per l’editorial Bromera i difosa per les llibreries de tot el domini lingüístic.

Enguany, al premi de narrativa breu s’han presentat un total de 64 originals, mentre que, al de novel·la curta, n’han optat un total de 24. Segons els organitzadors, "aquesta renovació i ampliació dels premis ajudarà a consolidar encara més els Premis Maig – Memorial Pasqual Batalla com una cita de referència dins el panorama literari valencià, però també més enllà, al Principat i a les Illes. De fet, el fet que hi aspiren 88 obres així ho demostra".

El Jurat d’aquesta última modalitat ha estat format per noms de prestigi dins de l’àmbit literari, com ara les escriptores Anna Moner i Núria Cadenes, l’editora Carol Borràs, el traductor i editor Ricard Vela i el professor de l’UJI Enric Portalés. El Jurat de la modalitat de narrativa breu, com en edicions anteriors, l’han format la regidora de Normalització Lingüística, Noelia Samblás; les tècniques de la mateixa regidoria, Carme Martí i Elena Chiva; el representant de l’AC El Guitarró, Pasqual Broch, i l’escriptor, Vicent Usó.

La regidora de Normalització Lingüística, Noelia Samblás, convida totes les persones amants de la literatura a assistir a l’acte de lliurament dels Premis Maig durant les festes de Sant Pasqual i a gaudir de la lectura, "no només de les obres guanyadores d’aquest certamen, sinó de qualsevol obra escrita en la nostra llengua".

El certamen l’organitzen l’Associació Cultural El Guitarró i la Regidoria de Normalització Lingüística de l’Ajuntament de Vila-real.

Noticias relacionadas

next