la corporació guarda un minut de silenci per les víctimes de l'incendi de valència

Vila-real s'uneix per a demanar ajudes a l'Ivace per a dos nous projectes de modernització de polígons

23/02/2024 - 

VILA-REAL. El Ple de l'Ajuntament de Vila-real ha aprovat per unanimitat la sol·licitud de participació en la nova convocatòria d'ajudes de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace) per a la modernització d'àrees industrials. El regidor de Territori, Emilio M. Obiol, ha detallat que, en concret, el consistori optarà a la subvenció de dos nous projectes de millora, modernització i dotació d'infraestructures i serveis en polígons, per un import màxim de 200.000 euros per a cadascuna de les obres.

“Seguint la línia que hem mantingut des de 2015 de sol·licitar ajudes a l’Ivace, que han suposat importants beneficis per a les nostres àrees industrials, en aquest 2024 optarem de nou a aquesta convocatòria amb dos projectes per a continuar invertint en la modernització de polígons, amb la finalitat de millorar la competitivitat de les nostres empreses i també atraure noves inversions”, ha explicat Obiol.

Un dels projectes afectarà l'àrea industrial de l'entorn del camí Artana mentre que la segona de les propostes pretén actuar en la zona empresarial situada a l'entorn dels carrers Riu i Andalusia. Entre les actuacions previstes està la renovació de l'enllumenat amb la instal·lació de tecnologia led, asfaltat, millora de la xarxa d'aigua potable, així com de col·lectors de pluvials i clavegueram, instal·lació d'hidrants antiincendis, millora de la senyalització,… La proposta de sol·licitud de subvencions ha comptat el suport de tots els grups.

La sessió plenària s'ha iniciat amb un minut de silenci en solidaritat i condol per la tragèdia de l'incendi en un edifici del barri de Campanar a València. L'alcalde, José Benlloch, ha traslladat les condolences en nom de la ciutat de Vila-real i el suport a totes les persones afectades en aquestes circumstàncies tan difícils.

Aprovació del Pla d'emergència per sequera

D'altra banda, també per unanimitat, el plenari ha donat llum verda al Pla d'emergència per sequera (PES), que estableix les mesures a adoptar per a garantir el proveïment hídric en cas d'una reducció dels recursos. El regidor de Serveis Públics, Xus Madrigal, ha recordat que “a la nostra ciutat el proveïment està garantit gràcies als pous públics -Pou d'Amorós, Reg Nou, Court de Carinyena i Bassa del Poble- a més de disposar de recursos a través del Consorci d'Aigües de la Plana”, però ha remarcat que “la realitat del canvi climàtic ens obliga a estar preparats i aquest pla crea uns protocols d'actuació en funció de les diferents situacions d'escassetat que puguen plantejar-se”. Amb l'aprovació plenària, el document s'exposarà al públic per a la presentació d'al·legacions.

En matèria econòmica, el Ple ha avalat un expedient de suplement de crèdits amb càrrec a romanent per import de 633.000 euros que permetrà habilitar dotació econòmica per a diferents actuacions com la substitució de bombes en l'estació de bombament del carrer Encarnació o l'aportació municipal per al projecte de remodelació dels antics jutjats i modernització del mercat central, que compta amb una subvenció de la Unió Europea. Han votat a favor PSPV, PP i Compromís, mentre que Vox s'ha abstingut.

Nou reglament de Protecció Civil i 8M

Amb el suport de tots els grups s'ha aprovat a més el nou Reglament del servei municipal i l'agrupació de voluntaris de Protecció Civil. La regidora de Seguretat i Emergències, Silvia Gómez, ha detallat que aquest reglament actualitza la normativa municipal aprovada en 2007 en diferents aspectes tècnics, especialment per a facilitar la col·laboració amb altres agrupacions de les poblacions veïnes per a donar suport i cobertura a diferents activitats.

Com a declaració institucional de tots els grups s'ha aprovat la petició per a la protecció dels cítrics valencians en suport al sector de la Comunitat Valenciana en el moment actual de crisi i dificultats per a l'agricultura.

Finalment, el Ple ha avalat l'adhesió del municipi a la Xarxa d'Entitats Locals per la Transparència i la Participació Ciutadana de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies. Es tracta d'un organisme que promou la innovació i la millora de la relació entre les administracions locals i la ciutadania. 

El punt ha tirat avant amb el vot favorable de tots els grups a excepció de Vox, que ha votat en contra. El manifest amb motiu del 8 de març, Dia Internacional de la Dona, en defensa de la igualtat i contra la bretxa salarial de gènere així com avançar en la lluita contra la violència masclista, ha sigut aprovat també amb el suport de tots els grups, a excepció de Vox.

Noticias relacionadas

next