Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Política de Cookies Aceptar

en el Centre de Tecnificació Esportiva

Vila-real testa un futur festival artístic amb l'actuació de la balladora Sara Baras

18/11/2019 - 

CASTELLÓ. L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha anunciat que el pròxim 20 de desembre el Centre de Tecnificació Esportiva (CTE) acollirà de nou un espectacle de gran format –el muntatge Sombras, de la balladora Sara Baras- com segona prova pilot per a testar la viabilitat d'un futur festival en aquest recinte, sempre compatibilitzant aquestes activitats amb l'ús esportiu. Benlloch ha emmarcat aquesta actuació en el pla d'optimització d'infraestructures municipals, possat en marxa en 2011, per tal d'amortitzar "moltes infraestructures sense viabilitat, algunes per obrir, unes altres per acabar i en alguns casos complets ‘empastres’”. L'alcalde posa per cas exemples com la Biblioteca Universitària del Coneixement (BUC), el Centre María de Lluna o la piscina del Termet, però sobretot ha incidit en el CTE, “la infraestructura més cara de la història de Vila-real, que va costar 26 milions d'euros”.

L'equip de govern “amb molta faena i esforç”, ha asegurat l'alcalde, “ha anat obrint espais d'aquest complex, com la piscina, una zona de gimnàs, el poliesportiu,…”, encara que Benlloch confia a poder fer un salt en 2020 amb l'ampliació del conveni d'encomana de gestió amb la Generalitat Valenciana, que permeta traçar un pla de viabilitat per a obrir també la residència i la cafeteria i ampliar les possibilitats d'ús.

Amb aquest sentit, l'Ajuntament ha programat un nou espectacle de gran format a manera de prova pilot. Després del concert de Joan Manuel Serrat al maig de 2018, que va congregar a més de 3.200 assistents en el pavelló del CTE, ara serà un espectacle de la balladora de flamenc gaditana Sara Baras el que servirà per a testar el funcionament d'aquestes instal·lacions amb l'objectiu que a partir de 2020 es puga establir un pla de viabilitat que compatibilitze l'activitat esportiva amb, segons ha dit l'alcalde, algun tipus de format d'esdeveniment que situe a Vila-real en el mapa de festivals de la província. “Com a part de la nostra marca de Ciutat de Congressos i Festivals, aspirem a programar algun format de festival en espai tancat sempre compatible amb l'activitat esportiva del CTE, perquè en cap cas volem convertir aquest complex en un auditori”, ha explicat el primer edil.

Benlloch ha recordat que perquè això siga possible, l'Ajuntament ha arribat ja a un acord amb la Generalitat Valenciana, propietària de l'edifici, per a ampliar a 10 anys el conveni d'encomana de gestió del CTE, que actualment es renova cada any, "la qual cosa donarà més tranquil·litat i seguretat per a gestió de totes les instal·lacions i l'obertura de la residència i la cafeteria, a través d'una concessió o una gestió de col·laboració".

L'espectacle de Sara Baras tindrà lloc el 20 de desembre, com a part de la programació nadalenca, a les 22 hores, en el pavelló del CTE, que té una capacitat per a quasi 4.000 persones. Els tiquets es poden adquirir a través de la plataforma Entradas Castellón, El Corte Inglés, i l'Auditori Municipal. El preu de les entrades va des dels 25 fins als 60 euros. Aquesta és a més una obra “de primer ordre”, que ha estat present en ciutats de tot el món com Londres o Nova York, i en el qual es repassa la trajectòria de Sara Baras, una de les balladores de flamenc més importants del món. A més, en la composició musical, compte amb la col·laboració del violinista Ara Malikian. “Estem segurs que serà tot un èxit i esperem que ens ajude a situar al CTE a partir del pròxim any com un espai de grans concerts”, ha subratllat Benlloch.

Noticias relacionadas

next