18a edició

Vila-real viu el 'Mes de la Sostenibilitat' amb activitats, premis i una fira d'agroecologia

30/09/2023 - 

CASTELLÓ. Amb l'inici del mes d'octubre Vila-real comença les activitats del Mes de la Sostenibilitat Mediambiental, que en la seua 18a edició tornarà a centrar gran part de les seues accions en la conscienciació entre els escolars, sense oblidar la tradicional gal·la i lliurament de premis; a més, enguany el programa incorpora la I Fira d'Agroecologia i Sostenibilitat que se celebrarà en la plaça Major l'últim cap de setmana d'octubre.

El departament de Medi Ambient que dirigeix el regidor Xus Madrigal ha donat a conéixer el programa del Mes de la Sostenibilitat, en el qual no falta el concurs Joguets amb molta vida, de la mà de la Fundació Tots Units, o la campanya de reducció d'embolcalls en els centres escolars amb el repartiment de portaentrepans. A més, també es presentarà el Concurs Ciutat de Vila-real cap al desenvolupament sostenible, que convidarà als alumnes i alumnes de 4t d'ESO a dissenyar accions per a garantir la sostenibilitat en els oceans. 

“La cura del medi ambient i un futur sostenible són eixos fonamentals de la nova Vila-real del segle XXI; el Mes de la Sostenibilitat és sense cap dubte una oportunitat de sembrar la llavor de la sensibilització ambiental entre els més joves i també de premiar als qui treballen per a ajudar-nos a construir una ciutat més respectuosa amb l’entorn”, assegura Madrigal.

El Mes de la Sostenibilitat també inclou una jornada de convivència per a tècnics i tècniques municipals de la província i, com és tradicional, no faltarà la Gala del Mes de la Sostenibilitat, que enguany se celebrarà el 26 d'octubre i que, a més de servir com a clausura de les activitats, també acollirà el lliurament dels premis de la sostenibilitat.

L'última de les activitats serà la I Fira d'Agroecologia i Sostenibilitat, que se celebrarà els dies 28 i 29 d'octubre en la plaça Major i que té com a objectiu “promoure el nostre patrimoni cultural alimentari mitjançant l'agroecologia, fomentar el consum conscient d'aliments locals, millorar la qualitat de vida dels productors agroecològics i el consum responsable i de quilòmetre 0”.

Noticias relacionadas

next