per aprofundir en el coneixement de la flora de la localitat i la província

Vilafranca premia la trajectòria del biòleg Ricard Pitarch amb la Medalla de la Vila 2024

16/01/2024 - 

CASTELLÓ. L'Ajuntament de Vilafranca ha guardonat al Doctor en Biologia, mestre i investigador Ricard Pitarch García amb la Medalla de la Vila 2024. Així ho ha donat a conéixer l'alcaldessa de Vilafranca, Silvia Colom, qui ha destacat “la seua trajectòria científica i professional durant dècades aprofundint en el coneixement de la flora de Vilafranca i les províncies de Castelló i Terol”.

Cal recordar que Ricard Pitarch García també va ser guardonat en 2018 amb el premi Ciutat de Castelló en l'àrea de Ciències Experimentals i Tecnologia. L'acte de lliurament de la Medalla de la Vila s'efectuarà el pròxim 17 de febrer de 2024, dins dels actes de commemoració del 785 aniversari de la Carta de Població.

En este esdeveniment també es farà lliurament del premi d'investigació Explorador Andrés, que premia als millors treballs de final de Grau que aprofundisquen en la història de Vilafranca. El jurat determinarà qui és el mereixedor o mereixedora d'este guardó.

Ricard Pitarch García és autor o coautor de més de deu llibres sobre flora i vegetació. En quasi tots els casos es tracta d'estudis sobre Vilafranca, la ciutat de Castelló, l'interior de la província de Castelló i la Comunitat Valenciana. Alguna d'estes publicacions ha sigut editada per l'Ajuntament de Vilafranca. Així mateix la Medalla de la Vila 2024 ha realitzat estudis específics sobre el bosc de Palomita de Vilafranca, la guia ornamental de la Universitat Jaume I o els parcs i jardins de la capital de la Plana.

Amb tot Pitarch s'ha convertit en una figura clau en l'estudi i divulgació de la flora, ja que de manera constant i totalment altruista ha guiat desenes d'excursions i recorreguts per l'entorn de Vilafranca per a donar a conéixer a la ciutadania la riquesa botànica que ens envolta.

Noticias relacionadas

next