'Les Couchers', Premi del Públic.

'Viva', de la castellonense Begoña Tena, Premi Íntim SGAE 2022

17/05/2022 - 

VALÈNCIA. El festival Cabanyal Íntim va concloure el passat diumenge després de dues intenses setmanes sumides en el caos escènic, paraigua temàtic en la qual s'ha desenvolupat la seua onzena edició. La peça Viva, de Begoña Tena, es va alçar amb el Premi Íntim SGAE 2022 i l'espectacle Les Couchers va ser reconegut amb el Premi del Públic.

“La resposta del públic i la seua participació en els diferents esdeveniments programats ha sigut molt bona, sobretot el segon cap de setmana en el qual moltes de les funcions han estat plenes,” assenyala Isabel Caballero, directora del Cabanyal Íntim. Satisfacció en el desenvolupament d'un festival “que el barri i la ciutadania esperen cada maig per a deixar-se sorprendre per la varietat i originalitat de les propostes”.

La peça Viva, escrita i interpretada per la dramaturga valenciana Begoña Tena, va ser reconeguda amb el Premi Íntim 2022, un guardó que cada any atorga el festival, en col·laboració amb la SGAE, a una de les peces breus programades. Viva va ser triada entre sis propostes “per haver creat un univers molt particular amb un text impactant i precís; per la seua sobrietat escènica i la seua poderosa interpretació; per reivindicar subtilment drets humans i llibertats; i per la seua capacitat per a emocionar-nos”. Amb aquestes paraules va destacar Manuel Cuadrado, professor titular de Comercialització i Investigació de Mercats de la Universitat de València i coordinador dels premis del festival, la proposta de Tena. El jurat d'aquesta edició, integrat per l'actriu Verónica Andrés, el programador de la Sala Carme Teatre Raúl Lago, la comunicadora cultural Vanessa Martínez Montesinos (revista Afán de Plan) i el mateix Cuadrado, va voler ressaltar també “l’alta qualitat dels treballs presentats, així com la diversitat d'aquests”, motiu pel qual ha resultat “molt complex” determinar l'obra guanyadora.

Per part seua, i després del recompte de les puntuacions emeses pels espectadors de totes les obres de la programació oficial, tant peces llargues com breus, el Premi del Públic Francesc Aledón Vicente, que compta amb la col·laboració de la Sala Off, va recaure en l'obra Les Couchers.

Noticias relacionadas

CABANYAL ÍNTIM 

'Kapøwski': Déjalo todo y únete a mi secta

Por  - 

¿Te niegas a vacunar a tus hijos?¿Estás enganchada al crossfit?¿Y a los cuarzos magnéticos?¿Te gustan los tatuajes esotéricos? Quizás seas carne de Kapøwski. Después de la versión teatral de Canino y de Kikamori compañía valenciana Colectivo Miss Panamá vuelve a sacudirnos con una desternillante pieza de surrealismo pop que nos habla de la necesidad de pertenencia del ser humano. La obra se estrena este viernes en el Teatre Musical, dentro de la programación de Cabanyal Íntim 2019

next