Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Política de Cookies Aceptar

ex vicerector de Cultura de l'uji

Wences Rambla, nou vocal del Patronat del Museu de Belles Arts de València

3/07/2020 - 

CASTELLÓ. El catedràtic d’Universitat i ex vicerector de Cultura de la Universitat Jaume I de Castelló, Wences Rambla Zaragozá, ha sigut nomenat com a vocal del Patronat del Museu de Belles Arts de València per tres anys prorrogables, a proposta del Consell Valencià d’Universitats, d’acord amb l’article 6.2 del Decret 27/2000, de 28 de febrero, del Consell, d’aprovació del Reglament d’organització i funcionament del Museu de Belles Arts de València.

L’artista va nàixer a Castelló de la Plana a 1948. Doctor en Filosofia i Ciències per la Universitat de València i titulat superior en Lingüística Valenciana i la seua didáctica. Va exercir la docència en l’educació secundària com a catedràtic de Filosofia i després es va incorporar al Col·legi Universitari de Castelló, adscrit a la Universitat de València. En 1993 va obtenir una plaça de professor titular a l’àrea d’Estètica i Teoria de les Arts del Departament d’Història, Geografia i Art de la Universitat Jaume I de Castelló, on posteriorment obtindria també la de catedràtic.

En 2006 és nomenat acadèmic corresponent de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles de València. De 1995 a 1997 va ser vicerector de Cultura i Extensió Universitària de la Universitat Jaume I. Càrrec que assumeix de nou des de 2010 fins a 2018 afegint a l'anterior el de Relacions Institucionals. Jubilat en 2018 va ser nomenat professor col·laborador honorífic durant el curs 2018/2019.

Va ser director adjunt del Museu d'Art Contemporani Vicent Aguilera i Cerni de Vilafamés de 2000 a 2004. Actualment pertany a la Junta Rectora. És membre de les Associacions Valenciana i Internacional de Crítics d'Art i d'altres institucions i associacions com la Societat de Filosofia del País Valencià. Ha format part de la Comissió científic-artística del Consorci de Museus de la Generalitat Valenciana i del Consell Editorial de l'Anuari d'Estudis d'Arquitectura, de l'Anuari d'Espais Urbans, i de la revista Diseñarte de la Universitat Autònoma Metropolitana de Mèxic, D.F.

La carrera professional d'aquest investigador i alhora artista plàstic, s'articula a l'esfera de l'art, tant des d'un vessant teòric, abastant al seu torn els àmbits de la docència i la recerca, com de la pràctica purament artística. Ha exposat en 121 mostres individual i col·lectivament des de 1968 en nombroses ciutats espanyoles i de l'estranger.

En l'àmbit de la recerca ha publicat al voltant d'un centenar de ressenyes, capítols de llibres i articles sobre estètica, teoria i crítica d'art, i des de 1990 prioritàriament dedicats a l'estètica del disseny. Des de 1996 pertany a l'Equip de recerca sobre disseny DISVA XXI. Ha realitzat diversos projectes finançats, dels quals sis com a investigador principal. Professor convidat per la Universitat de l'Havana, per la Universitat Autònoma Metropolitana de Mèxic, i per la Universitat de Santiago de Compostel·la.


next