del 22 al 24 d'octubre

Xilxes, epicentre del teatre amb titelles en la cinquena edició de Titemón

20/10/2021 - 

CASTELLÓ. Uns éssers màgics extrets de contes i històries meravelloses es concentraran el divendres 22 d'octubre a la porta del col·legi Luis Vives de Xilxes. La seua presència en l'espai educatiu servirà per a anunciar l'inici de la cinquena edició de Titemón, un festival de teatre de titelles que es desenvoluparà fins al diumenge 24 en diferents espais del nucli urbà i marítim de la localitat de la Plana Baixa. Un esdeveniment organitzat per la regidoria de Cultura de Xilxes amb la coordinació de la companyia local La Inestable i la col·laboració del Patronat de Turisme de la Diputació de Castelló.

Un total de sis espectacles es podran veure enguany en Titemón, una cita tardorenca pensada per a ser gaudida per un públic familiar a través de companyies i artistes de la Comunitat Valenciana que posen en escena entretingudes històries, amb un pòsit didàctic. La Troupe Malabó (Betxí), Splai Teatre (Castelló), Tramant Teatre (València) i les locals Ivana Michlig i La Inestable seran les protagonistes en espais com la plaça Espanya, el Teatre Municipal i la plaça de l'Armada (platja). Accés gratuït a cadascuna de les funcions.

La jornada del divendres comptarà amb l'espectacle itinerant ‘Els éssers màgics’, avantsala de les dues jornades principals de la cinquena edició de Titemón. Així, el dissabte 23 es podrà gaudir amb tres espectacles. Al migdia (12.00), La Troupe Malabó representarà en la plaça Espanya la producció ‘Sonata Circus’, una combinació de titelles, música i circ que acosta a l'espectador al món del clown. A la vesprada (17.30), en el mateix escenari, Ivana Michlig protagonitzarà el participatiu ‘Contes fora de la gàbia’. A la seua finalització, trasllat al Teatre Municipal (carrer Major, 11) per a la posada en escena de ‘Les cartes del Quixot’, a càrrec de Bramant Teatre. Aquesta obra compta amb el Premi del Públic del Festival Infantil de Teatre d'Almagro i a través dels titelles i la manipulació d'objectes conta les aventures del personatge més clàssic de la literatura.

L'activitat del diumenge arrancarà al migdia (12.00) en la plaça de l'Armada de la platja de Xilxes amb ‘Fred a la recerca del seu conte’ de Splai Teatre. Una divertida mescla de titelles, teatre convencional i màscares. A la vesprada (18.00), La Inestable portarà a l'escenari del Teatre Municipal el clàssic conte de fades ‘Rapunzel’, dels germans Grimm.


Noticias relacionadas

next