centrades en la ceràmica

Dos nous creadors accedeixen a les residències artístiques del festival FAVA365

29/05/2020 - 

CASTELLÓ. Tot i que el FAVA365 ha hagut de posposar la seua quarta edició a causa de l'actual crisi sanitària, l'organització continua avant amb una de les seues accions amb més pes: les Residències Artístiques. Per aquesta ocasió, han estat molts i moltes els artistes que han proposat diverses intervencions artístiques, però les dues seleccionades coincideixen en la mateixa disciplina artística: l’escultura ceràmica.

En primer lloc, en la convocatòria de Joves Residències ha estat Sergio Martínez Talamantes l’artista seleccionat, amb l’obra Silencio.  La intervenció té la intenció de tractar el silenci des d’un costat més ambigu, la idea que es vol explicar és molt semblant al concepte del ying i el yang: des del nostre punt de vista, el silenci no existiria sense el soroll i el soroll no existiria sense el silenci. La intervenció es centra en construir unes sèrie d’escultures, les quals a partir d’un element natural, en aquest cas l’aire, produiran un soroll que només s’escolta amb el silenci. (Igual que amb els caragoles marines). Sergio continua formant-se en l’Escola d’Art i Superior de Disseny de Castelló, en la disciplina de 'Ceràmica Artística'. 

En segon lloc, la convocatòria de Residències Artístiques professionals, l’artista seleccionat ha sigut Aaref Albasha El Farra, amb l’obra Centralita del silencio.  Dita intervenció consta de dues parts, dos actes. La primera és l’escultura realitzada en ceràmica i inspirada en les centraletes telefòniques. Amb una forma de paret, una consola autònoma que es manté i se li pot envoltar. Per a l’artista, “el silenci” és abstracte així que la centraleta és una massa solguda d’aspecte antic i desgastat. Amb 592 ports repartits per l’escultura de manera ordenada els mateixos ports que habitants hi ha a Vilanova d’Alcolea. La intenció de Aaref és realitzar un homenatge o ritual a aquesta situació excepcional per mitjà d’una centraleta del silenci, convidant al poble a crear connexions silencioses.


Noticias relacionadas

next