CASTELLÓ. L'inici del que serà el curs més incert per a tota la comunitat educativa està a punt de començar i els pares i mares de les comarques castellonenques no amaguen la seua inseguretat enfront de com serà aquesta nova etapa lectiva, condicionada per la covid-19. No obstant això, des de Fampa Castelló Penyagolosa, que representa a més de 220 AMPA de tota la província, defensen la necessitat de què els xiquets i xiquetes tornen presencialment a les aules, ja que les escoles no sols tenen una funció educativa, sinó també socialitzadora, i a dies d'ara encara més. Així ho han manifestat aquest dimecres en la roda de premsa que l'entitat ha oferit amb motiu de l'inici de curs el pròxim dia 7 de setembre.
Així mateix, Fampa Castelló ha valorat molt positivament el treball que s'ha fet des de la Conselleria d'Educació, així com l'esforç de tota la comunitat educativa per a aconseguir que la tornada a les aules siga una realitat. L'entitat defensa que la presencialitat a les aules es garantia d'igualtat d'oportunitats per a totes les famílies, ja que no totes tenen els mateixos recursos i la bretxa digital és una realitat encara. "No obrir les escoles el dia 7 seria un fracàs, no sols per a la comunitat educativa, sinó també per a l'economia i la vida social en general", defenen.
D'aquesta manera, Fampa Castelló ha remarcat espais com el Fòrm Valnecià de l'Educació, on s'ha intentat escoltar totes les veus per a dissenyar una tornada a les aules consensuada i segura, i ha destacat la dotació de 200 milions d'euros per a contractar a 3.400 docents. "No amaguem la nostra incertesa però esperem que Conselleria complisca amb tot el que s'ha promès", asseguren.
La federació de pares i mares de la província ha aprofitat aquest espai per a tornar a reivindicar la figura d'una infermera o infermer escolar, una petició que l'entitat ja fa temps que demana i que en circumstàncies com les d'ara cobra molt més sentit. Per als pares i mares que formen part de l'entitat aquesta figura deuria estar integrada en el sistema públic sanitari i que no siguen els ajuntaments s'hagin de fer càrrec. Pel que fa a les reivindicacions d'alguns municipis del territori que demanden proves PCR per a l'alumnat i els docents, Fampa Castelló convida a "ser realistes" perquè fer les proves a tots els xiquets i xiquetes i els equips docents de tota la província significaria "una despesa important". "No és temps de demanar, és temps de col·laborar", manifesten.