se celebrarà el primer congres internacional sobre l'autor

La 'Setmana Tàrrega' de Vila-real mira més enllà de les fronteres per reconèixer la figura del compositor

20/11/2020 - 

VILA-REAL. Vila-real celebrarà de l'11 al 20 de desembre la VIII Setmana Tàrrega, que en aquesta edició amplia horitzons amb un Congrés Internacional en el qual s'analitzarà la figura del Fill Predilecte com a compositor, mestre i artista, a més d'aprofundir en la seua obra.

La regidora de Cultura, Rosario Royo, ha anunciat aquest divendres la programació d'aquesta Setmana Tàrrega, en la vespra del 21 de novembre, data de naixement del guitarrista internacional. Royo ha estat acompanyada pel director artístic de l'esdeveniment, David Eres Brun, responsable de l'Institut per al Desenvolupament Musical (IDM). 

David Eres ha detallat el desenvolupament de la VIII Setmana Tàrrega que arrancarà l'11 de desembre i que en la seua part docent, formativa i divulgativa es desenvoluparà de manera online mentre que de manera presencial es duran a terme dos concerts de la Integral Tàrrega en la sala d'actes de la Fundació Caixa Rural Vila-real que també es podran seguir en directe a través de xarxes socials. De l'11 al 13 de desembre es realitzaran les classes magistrals de guitarra a càrrec de Carlos Bonell (Royal College of Music de Londres) i Alí Arango (Cuba). Els concerts de la Integral Tàrrega es realitzaran també combinant el format presencial i a distància, amb els artistes Óscar Ebro i Jonathan Parkin, el 13 de desembre; i Ana Archilés i Cuarteto Iberoamericano, el 19 de desembre.

Del 14 al 18 de desembre s'han previst les classes magistrals d'excel·lència escènica, mentre que el Congrés Internacional Francesc Tàrrega s'ha programat per als dies 19 i 20 de desembre, en format virtual, amb ponències i taules redones per part de destacats especialistes en les quals es tractarà la figura de Tàrrega com a compositor, mestre i artista, així com la llavor que la seua obra ha deixat en la música.

David Eres ha valorat “el suport i la confiança de l'Ajuntament per a poder continuar amb aquesta activitat en la situació actual” i ha qualificat de “magnífic” desenvolupar aquesta Setmana Tàrrega, adaptada a les circumstàncies, i amb la col·laboració de grans artistes tant de la terra com internacionals.

Royo ha reivindicat la necessitat de mantindre aquesta setmana en la qual s'uneixen docència, formació i interpretació entorn de l'obra i la figura del músic vila-realenc. “Enguany la Setmana Tàrrega serà nova, pels efectes de la pandèmia, però l'Ajuntament de Vila-real no ha volgut cancel·lar aquest esdeveniment, perquè la cultura és segura i, gràcies a la col·laboració i predisposició de David Eres, el projecte s'ha replantejat i s'ha adaptat perfectament a la nova situació i crec que serà en benefici de l'obra i de la gran repercussió que té a nivell internacional la figura de Tàrrega”, ha explicat Royo.

Finalment, Rosario Royo també ha recordat que demà 21 de novembre, data del naixement del guitarrista, es commemora també el 49 aniversari de la fundació de l'Orquestra de Pols i Pua Francesc Tàrrega, a la qual ha felicitat per la important tasca musical i cultural que desenvolupa. 


Noticias relacionadas

next