exposició FOTOGRÀFICA

Alex Domènech reflexiona sobre els drets LGTBIQ+ en un viatge hostil per Espanya, Síria o el Líban 

14/02/2022 - 

CASTELLÓ. La Llotja del Cànem acull del 17 de febrer al 18 de març l’exposició Skin d’Alex Domènech, una mostra que reflexiona sobre els drets LGTBIQ+ a través de retrats i imatges d’escenes íntimes que s’entrellacen amb fotografies d’espais exteriors agrestos. Amb aquest treball, va guanyar el premi Nou Talent Fnac de Fotografia en 2020.

L’acte d’inauguració, que tindrà lloc el 17 de febrer a les 19.30 hores, comptarà amb la presència de l’autor, que farà una visita guiada per l’exposició.

Skin trasllada l’espectador a espais d’intimitat immersos en un entorn hostil. Retrata un viatge que creua territoris geogràfics, polítics i religiosos on la llibertat d’expressar-se lliurement es veu atrapada en un refugi construït a la força, una hostilitat que es converteix en un obstacle per a la llibertat individual i que es tradueix en una violació dels drets humans fonamentals.

"Com a home gai viatjant pel globus, en moltes ocasions he vist com el dret a les meues llibertats bàsiques ha sigut relegat a un pla privat, fregant el secret", explica Domènech. En aquest sentit, assenyala que les imatges d’aquest treball representen aqueix viatge que va de l’hostil cap a l’íntim i viceversa, i de com aqueixos drets continuen sent recoberts per capes de violència i por. "Com més hostil és l’entorn, més secret es veu forçat a ser l’espai íntim, sobretot quan qui l’habita no entra dins dels cànons a seguir que han estat establits per una societat heteronormativa", assenyala l’autor.

Les fotografies han sigut preses a Kirguizistan, Síria, el Líban i Espanya entre 2018 i 2020.

Sobre l’autor

Alex Domènech naix a Santpedor (Barcelona) en 1986. Resideix a Barcelona des de 2006. Després d’estudiar Direcció de Cinema a l’Escola de Cinema de Barcelona, decideix fer un gir cap a la imatge fixa i es gradua en Fotografia a l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya.

Des de 2012 ha viscut a Londres i Tbilisi i ha combinat les seues estades amb llargs viatges per diferents parts d’Europa i Àsia. En 2016 torna a Barcelona i s’especialitza en fotografia documental d’autor en L’Observatori, on també cursarà narració i edició de fotollibres. A partir de llavors forma part de diverses exposicions col·lectives i co-funda el col·lectiu Hadar206, amb el qual exposa en Art Photo Bcn i Fotolimo i publica diversos fanzins.

Horaris i visites

L’exposició pot visitar-se del 17 de febrer al 18 de març de dimarts a dijous de 18.30 a 20.30 h, divendres i dissabtes d’11.30 a 13.30 h i de 18.30 a 20.30 h. El divendres 25 de febrer estarà tancada per la festa d’aniversari de l’UJI.

 També s’han programat dues visites guiades el dissabte 19 de febrer, a les 12 h, i el divendres 11 de març, a les 19 h, amb inscripció prèvia.

Noticias relacionadas

next