sense llista d’espera en la Renda Valenciana d’Inclusió

Almassora inicia 2020 sent líder en la valoració d'ajudes de dependència en tota la Comunitat

4/01/2020 - 

CASTELLÓ. Els Serveis Socials d'Almassora han iniciat l'any sense llista d'espera en la tramitació de la Renda Valenciana d'Inclusió (RVI) després de tramitar les 167 sol·licituds demandades per la ciutadania des que la Generalitat Valenciana va activar aquest sistema. A aquestes dades positives se suma que el departament també és líder en la Comunitat Valenciana en la valoració de les ajudes de la dependència.

Cal recordar que la Renda Valenciana d'Inclusió és una prestació econòmica i/o un procés d'inclusió social dirigit a cobrir les necessitats bàsiques per a totes aquelles persones que complisquen els requisits per a accedir a aquesta. La tramitació de la RVI en la Comunitat Valenciana va arrancar a l'abril de 2018 i, en l'actualitat, l'Ajuntament d'Almassora ha tramitat 167 sol·licituds. D'aquestes, 162 corresponen a Renda Valenciana d'Inclusió Social i cinc a Renda Valenciana d'Ingressos Mínims.

De totes les sol·licituds tramitades, en aquests moments perceben una quantia econòmica 87 sol·licitants que formen part d'un programa personalitzat d'inclusió social. Es tracta d'itineraris personals d'inserció laboral i social amb les treballadores socials de referència. Els Serveis Socials d'Almassora realitzen els programes en coordinació amb Creu Roja, Càritas Diocesana, Fundació Tots Units, Càritas Interparroquial, Labora, Et Formem, Fundació Secretariat Gitano, els instituts i col·legis d'Almassora i l'equip específic d'intervenció amb infància i adolescència de l'Ajuntament.

La regidora de Serveis Socials d'Almassora, María José Tormo, ha felicitat l'equip municipal “per haver finalitzat l'any amb la tramitació de totes les sol·licituds al dia després d'haver-hi enviats tots els informes a la Conselleria d'Igualtat per a la resolució de les propostes”. 

A més, l'Ajuntament d'Almassora ha signat un conveni de col·laboració amb Creu Roja  per a la realització, a partir del dia 20 d'aquest mes, d'itineraris socials i laborals de les persones beneficiàries d'aquesta renda valenciana, per la qual cosa el departament continua la seua labor per a millorar l'assistència social. “Estem d'enhorabona i és gràcies al treball professional i exigent de tota la plantilla de Serveis Socials”, ha defensat l'edil de l'àrea, després de felicitar l'equip que ha aconseguit el repte. Fins i tot la Generalitat Valenciana, a través de la directora general d'Atenció Primària i Autonomia Personal, Mercè Martínez i Llopis, ha destacat "l'esforç, dedicació i eficàcia" del Servei de Dependència de l'Ajuntament d'Almassora quant a la gestió d'aquests tràmits.

No en va, l'Ajuntament d'Almassora és l'únic de la Comunitat Valenciana de més de 25.000 habitants sense llista d'espera en la valoració de les ajudes de la dependència. Les 336 valoracions tramitades pel departament fins a novembre de 2019 han permés situar al municipi com el "més eficaç" en la gestió d'aquesta línia de subvencions.


Noticias relacionadas

next