una mostra a l'aire lliure

Castelló busca "sensibilitzar" sobre la realitat palestina a Gaza amb una exposició fotogràfica

1/06/2021 - 

CASTELLÓ. L'Ajuntament de Castelló ha organitzat, a través de la Regidoria de Cooperació, i en col·laboració amb el Comité Espanyol de l'Agència de Nacions Unides per als refugiats palestins (UNRWA), l'exposició fotogràfica Una altra franja per a Gaza. Una mostra visual que estarà instal·lada fins al 30 de juny en la plaça Hort dels Corders.

La regidora de Benestar Social, Dependència, Infància i Cooperació, Mary Carmen Ribera, ha participat en la inauguració de l'exposició, al costat del portaveu de l'equip de govern, José Luis López; la directora executiva de la UNRWA a Espanya, Raquel Martí; la tècnica de la UNRWA Comunitat Valenciana, Sara Gimeno; i representants de les ONGD de la ciutat i membres de la Comissió de Cooperació i Solidaritat.

“Impulsem aquesta exposició amb l'objectiu d'afavorir una major comprensió, coneixement i sensibilització de la realitat de la població refugiada palestina”, ha explicat Ribera. Una acció que es du a terme en el marc de l'I Pla de Cooperació Internacional per al Desenvolupament i Solidaritat 2019-2022 de l'Ajuntament de Castelló i amb la finalitat de “promoure una ciutadania global, generadora d'una cultura de la solidaritat, compromesa en la lluita contra la pobresa i l'exclusió així com en la promoció del desenvolupament humà i sostenible”, ha apuntat la regidora.

L'Ajuntament de Castelló ve donant suport al Comité Espanyol de l'Agència de Nacions Unides per als refugiats palestins, en la seua atenció a la població palestina, des de fa més de deu anys, a través de les diferents convocatòries de subvencions, tant de projectes de cooperació al desenvolupament, d'educació per al desenvolupament, ciutadania global i sensibilització i d'ajuda Humanitària i d'emergència, mitjançant el Comité d'Acció Humanitària i d'Emergència de la Comunitat Valenciana (CAHE). “Aquesta corporació municipal ha reforçat el seu compromís en l'atenció a les persones refugiades palestines des de l'any 2016, mitjançant la subscripció de convenis de col·laboració anuals, que s'han anat incrementant gradualment fins a l'aportació de 50.000 en 2020”, ha indicat Ribera.

L'exposició es compon de 10 tòtems que contenen 20 vinils amb escrits que contextualitzen la situació de les persones refugiades de Palestina. Aquesta mostra se centra en 14 històries i permet escanejar amb el telèfon mòbil els codis QR que acompanyen a cadascun dels testimoniatges per a escoltar-los. A més, es donarà compte de l'exposició fotogràfica Una altra franja per a Gaza en els centres d'educació Secundària i batxillerat de Castelló, centres d'ensenyament superior, Universitat Jaume I, ONGD i teixit associatiu de la ciutat, entre altres.

Noticias relacionadas

next