sostenibilitat hostalera en les costes de la Comunitat Valenciana

Castelló competirà amb 39 pobles de la Comunitat per aconseguir la Bandera Verda d'Ecovidrio

1/08/2022 - 

CASTELLÓ. Durant la campanya Ecovidrio llançarà el I Baròmetre sobre la sostenibilitat hostalera en les costes de la Comunitat Valenciana i premiarà als dos quiosquets valencians més compromesos amb l'economia circular i la protecció del nostre entorn. En aquest sentit, el regidor de Reciclatge de l'Ajuntament de Castelló, Ignasi Garcia, ha recordat que “el vidre que es diposita en els contenidors es recicla al 100% i s'aprofita per a fabricar nous envasos sense perdre les propietats originals”.

Ecovidrio, l'entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d'envasos de vidre a Espanya, llança la tercera edició del Moviment Banderes Verdes. Aquesta iniciativa té com a objectiu guardonar l'esforç d'establiments hostalers de la zona l'hostaleria local i l'activisme dels municipis costaners per la sostenibilitat durant l'estiu, especialment quant a la gestió correcta dels seus residus. Segons Garcia “la col·laboració amb Ecovidrio és clau per a aconseguir residus zero a la nostra ciutat ja que gràcies a campanyes com la de Banderes Verdes ens acostem a gairebé el 100% de locals hostalers que reciclen”. Per a l'edil “la implicació de totes i tots és imprescindible per a reciclar el vidre a Castelló i així aconseguir una ciutat més sostenible i habitable”.

Aquesta edició comptarà amb la participació de 39 municipis de la Comunitat Valenciana, als quals s'ha unit l'Ajuntament de Castelló de la Plana i 55 establiments hostalers de la localitat. Junts tractaran d'incrementar els nivells de recollida selectiva d'envasos de vidre i mobilitzar al sector hostaler per a arrabassar la Bandera Verda a Calp i El Campello, guanyadors de l'última edició. La campanya, que es desenvoluparà del 15 de juny al 31 d'agost, contempla accions per a donar resposta al notable increment de la generació de residus d'envasos de vidre en zones costaneres ocasionat pel turisme estival. A l'estiu es consumeixen un terç dels envasos de vidre que es posen en circulació i un 52% d'ells es genera directament en el sector hostaler, per la qual cosa la seva implicació és clau per a generar una transició real cap a un model més circular i descarbonizado.

I Baròmetre sobre la sostenibilitat hostalera

Ecovidrio ha posat en marxa el primer estudi de camp per a conèixer el nivell d'implantació de les mesures de sostenibilitat que apliquen els bars i restaurants costaners en la Comunitat Valenciana. Les enquestes les realitzaran educadors ambientals de manera presencial durant el mes de juliol i aconseguirà un univers de 2.315 establiments entre bars, quiosquets i restaurants de la Comunitat Valenciana.

Alguns dels àmbits que s'analitzaran seran la gestió eficient dels residus, l'eficiència energètica o el consum responsable. En un context d'emergència climàtica, serà possible comptar amb una fotografia del sector en aquest àmbit i compartir casos d'èxit i bones pràctiques escalables. En finalitzar la temporada, Ecovidrio premiarà als establiments més madurs en la gestió ambiental de la seva activitat.

Banderes Verdes

Banderes Verdes es consolida com una de les iniciatives clau de l'aliança de Ecovidrio amb l'hostaleria. De fet, a nivell nacional, aquesta campanya es desenvolupa en 144 municipis costaners, de cinc comunitats autònomes diferents i compta amb la participació de gairebé 15.000 establiments hostalers.

Noticias relacionadas

next