Castelló concedeix 60.000 euros en ajudes per a 21 associacions culturals

25/10/2022 - 

CASTELLÓ. La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castelló ha publicat les concessions de les ajudes per a associacions culturals de la ciutat. La quantitat aportada pel programa suma 60.000 euros i aquest any hi ha 21 associacions beneficiàries, amb un import mitjà de 3.150 euros, mil euros més que el 2014.

La regidora de Cultura, Verònica Ruiz, ha assenyalat que “amb aquesta línia d’ajudes per als sectors culturals ens adrecem a tots eixos projectes que preparen amb tanta estima les associacions de la ciutat i que contribueixen, d’una banda, a dinamitzar la ciutat i, de l’altra, a rellançar l’activitat de les entitats de la cultura”. 

Entre les organitzacions subvencionades, hi ha projectes dedicats a la formació i a la promoció de la música en diferents formats que van des de les escoles de música fins a esdeveniments amb grups locals; les arts visuals i la innovació escènica o la promoció de la dansa. Les ajudes arribaran també a associacions dedicades a la divulgació de la cultura local i a les de l’àmbit més social. Se’n beneficiaran també els projectes que busquen promocionar la llengua i fer divulgació de la memòria democràtica a Castelló.

Dels 48.000 euros destinats a les associacions culturals en 2014, Cultura ha incrementat fins a 60.000 euros la dotació aquesta legislatura, amb una distribució més equitativa, segons criteris tècnics de valoració dels projectes. 

Les quantitats assignades a cada entitat han estat especificades després d’una baremació projecte a projecte, i de determinar que les entitats beneficiàries compleixen amb els requisits especificats en les bases de la línia d’ajudes. 

Quant als requisits tècnics del contingut del projecte, ha de tenir en compte l'impacte en relació amb el públic i la seva diversitat, a més de la justificació i l'aplicació de la perspectiva de gènere en aquest, i si s’escau, en el desenvolupament de les activitats. D'altra banda, també es valora l'interès cultural del projecte, el seu interès sociocultural i la visibilitat i difusió que puga fer-se. Les quantitats d’aquesta línia d’ajudes per al teixit cultural de la ciutat oscil·len entre 2.443 i 3.856,39 euros, que s’abonaran en un sol pagament. 

Noticias relacionadas

next