X AVISO DE COOKIES: Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Aceptar Más información

desde 2016 per 10 municipis

Castelló conclou les visites guiades per a descobrir el patrimoni de Penyagolosa

5/12/2018 - 

CASTELLÓN. La Diputació de Castelló i la Universitat Jaume I han conclòs unes reeixides III Jornades de Centres i Itineraris Culturals que han permès descobrir el seu patrimoni a més de 400 persones que han participat en les visites guiades pels 10 municipis que conformen la candidatura Camins de Penyagolosa a Patrimoni Mundial de la Unesco. Vilafermosa ha acollit l'última d'aquestes visites en l'actual edició de 2018 que des del passat mes de setembre han sigut organitzades pels voluntaris de cada municipi amb l'objectiu de posar al descobert tot el patrimoni històric, arquitectònic i natural del Castell de Vilamalefa, Puertomingalvo (Terol), Llucena, Culla, les Useres, Xodos, Lludient, Atzeneta del Maestrat, Vistabella del Maestrat i la mateixaVilafermosa.

El vicepresident primer i diputat de Cultura, Vicent Sales, ha participat al costat del director de la Càtedra Diputació de Centres Històrics i Itineraris Culturals de Castelló, Juan Antonio García Esparza, en l'última d'aquestes cites. "Volem anar més enllà d'enfortir i reivindicar la candidatura a Patrimoni Mundial: estem ajudant a dinamitzar els pobles que la componen i a acostar els seus encants a centenars de visitants".

Des de 2016, prop de 2.000 persones han tingut l'oportunitat de conèixer, a través d'aquesta iniciativa, alguns dels importants motius pels quals Camins de Penyagolosa mereix el reconeixement de la Unesco. En els dos anys anteriors, les visites han estat centrades en aspectes relacionats amb el patrimoni arquitectònic i els oficis antics, respectivament, mentre que en 2018 les jornades ha tingut com a eix central la gastronomia, la ramaderia i l'agricultura tradicionals, i la transformació de matèries primeres en productes gastronòmics.

Així doncs, els assistents no sols han pogut visitar cellers, molins, granges o plantacions tofoneres, sinó que també han degustat la cuina tradicional i han participat en els diferents tallers d'elaboració de productes. Tòfona, mel, carns, verdures, forn de pa, olis i vi han sigut els protagonistes d'aquesta edició que ha comptat amb la col·laboració del projecte Castelló Ruta de Sabor, una iniciativa de la Diputació Provincial que reconeix els aliments i sabors elaborats i produïts dins del nostre territori.


Noticias relacionadas

next