enviades a restaurar a l'Ivc

Castelló recupera les obres pictòriques 'Rostro de Mujer' i 'Magdalena'

18/03/2019 - 

CASTELLÓ. L'Ajuntament de Castelló ha recuperat les obres Rostro de mujer, i Magdalena, quadre donat pel fill de Juan Bautista Carbó Rovira. Totes dues obres van ser enviades a restaurar a l'Institut Valencià de Cultura al desembre de 2017 per part de la Regidoria de Cultura, dirigida per Verònica Ruiz. Aquestes pintures estaven emmagatzemades en la Casa de la Cultura de Castelló i mai s'havien exposat abans.

Rostro de mujer, de Vicent Castell Doménech ha estat una de les dues obres restaurades. Aquest oli sobre llenç data de l'any 1905, al qual se li ha realitzat una neteja superficial retirant els claus oxidats que fixaven la tela al bastidor i també s'han corregit algunes de les deformacions que presentava. A més s'ha realitzat una neteja de la superfície, respectant el vernís original, i sense que aquest ni la pel·lícula pictòrica es vegen afectats.

Després de la neteja s'ha aplicat un altre vernís de protecció sintètic i s'ha tornat a col·locar de nou la tela al bastidor tot canviant-ne el sistema d'unió. Per acabar la restauració s'ha col·locat també un sistema perquè es puga apreciar la pintura dels costats del bastidor, ja que es tracta d'un llenç reaprofitat.

El segon quadre restaurat amb el nom Magdalena és obra de Juan Bautista Carbó Rovira i es tracta d'un oli sobre llenç del segle XIX, en el que la feina principal ha estat eliminar la tela de reforç antiga que presentava l'obra per la part del revers, a més d'eliminar les deformacions adherides a la pel·lícula pictòrica en algunes zones.

També s'han reforçat aquelles zones que presentaven esgarriaments i trencaments reforçant de nou el revers amb una tela nova. L'obra s'ha dotat d'una nova estructura (bastidor) que li confereix més resistència. Per finalitzar, s'ha reconstruït la capa de preparació que presentava algunes pèrdues i s'ha reintegrat cromàticament aplicant un vernís de protecció.


Noticias relacionadas

next