Castellón Plaza

L'UJI impulsa l'ocupabilitat amb el programa de d'acompanyament professional 'Preocupa't-e'

  • Foto: Damián Llorens
Suscríbe al canal de whatsapp

Suscríbete al canal de Whatsapp

Siempre al día de las últimas noticias

Suscríbe nuestro newsletter

Suscríbete nuestro newsletter

Siempre al día de las últimas noticias

CASTELLÓ. La Universitat Jaume I ha presentat la segona edició del programa 'Preocupa’t-e' de mentoring professional en un acte que ha comptat amb la presència de la vicerectora d’Estudiantat i Vida Saludable, Mamen Pastor; el secretari autonòmic d’Ocupació i director general de Labora, Enric Nomdedéu, i la responsable de l’Oficina d’Inserció Professional i Estades en Pràctiques, M. Isabel Beas.

En l’acte també s’ha fet un reconeixement a les entitats i persones que han participat en els anteriors projectes «Preocupa’t-e: itinerari innovador d’acompanyament professional per a la inserció laboral ajustada» i «Preocupa’t for all: intermediació i ocupació amb suport de titulats i titulades amb discapacitat», desenvolupats en 2021 i 2022, respectivament.

La vicerectora Mamen Pastor ha destacat la importància que les administracions públiques treballen de manera «conjunta i efectiva» per a millorar l’ocupabilitat de les generacions més joves i, en aquest sentit, ha assenyalat que «aquesta nova edició del programa ajudarà als nous titulats i titulades a conèixer millor el funcionament dels entorns professionals als quals s’orienten, així com els seus propis interessos laborals».

Per la seua part, el secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, ha afirmat que aquests projectes d'acompanyament professional per a la inserció laboral, que han comptat amb el finançament de Labora en les tres edicions, «són experiències que funcionen i a nosaltres, com a servei públic, ens ajuden a millorar i innovar».

Pel que fa a la nova edició del programa, M. Isabel Beas ha explicat que busca millorar les competències de desenvolupament de carrera, autoreflexió i el capital social dels participants. El projecte consta de tres fases: formació amb tres tallers d’autodiagnòstic, currículum i processos selectius; speed training interview amb entrevistadors professionals, i una última de mentoring professional, i està dirigit a estudiantat de grau, màster, doctorat i titulats i titulades de l’UJI, amb especial preferència de col·lectius vulnerables.

Recibe toda la actualidad
Castellón Plaza

Recibe toda la actualidad de Castellón Plaza en tu correo

Semana Santa: Jesucristos y Georginas
Las listas de espera en España vuelven a batir récord y ya hay casi 800.000 pacientes sin operar