SALUD Y VIDA

El col·legi Mestre Caballero d'Onda se suma al dia de l’autisme amb un acte i un projecte d'innovació

Aquest curs, l'escola ha iniciat una iniciativa centrat en la inclusió i la participació activa de l'alumnat

  • CEIP Mestre Caballero
Suscríbe al canal de whatsapp

Suscríbete al canal de Whatsapp

Siempre al día de las últimas noticias

Suscríbe nuestro newsletter

Suscríbete nuestro newsletter

Siempre al día de las últimas noticias

CASTELLÓ. La inclusió és un dels pilars bàsics dels trets d’identitat del CEIP Mestre Caballero i el passat dimecres 2 d’abril, al centre es va fer un acte molt emotiu per al qual s’havia mobilitzat prèviament a tot l’alumnat i claustre en senyal de compromís amb la inclusió a acudir amb una samarreta blava o algun complement d’aquest color, que és el representatiu de l’autisme.  El “Dia Mundial de Sensibilització sobre l'Autisme” té com a objectiu conscienciar sobre les persones amb trastorns de l'espectre de l’autisme, així com donar visibilitat a la condició de l’espectre autista (TEA) i promoure la inclusió de les persones amb autisme en la comunitat. “És un dia al qual es dona l’oportunitat de sensibilitzar i informar, però també de ressaltar la importància de construir junts una escola més empàtica i inclusiva”, ha assegurat el director del CEIP Mestre Caballero, Juan José Rubio.

A l’acte es va escoltar la cançó “La Vida en Blau” de Johnny Wivels Band & TEA Rock, la qual s’havia treballat a l’aula de música als dies previs i s’han fet unes fotos i un vídeo aeri amb tot l’alumnat. Des del centre, han volgut agrair a Nucs i GSX Drones la seua col·laboració desinteressada amb l’escola ajudant en la captació de les imatges aèries de l’acte, per a poder formar el signe infinit amb tot l’alumnat reunit al pati. “La forma no és casual”, ha assegurat Rubio, “ja que el símbol de l'infinit està lligat amb la descripció de l’autisme, ja que aquest no és lineal, sinó espectre, una condició diversa. Així, l’infinit mostra aquesta gran diversitat i singularitat que hi ha dins de l'espectre autista”.

Caminar junts per a superar barreres

“De fet, a la nostra escola comptem amb molt d’alumnat amb autisme i intentem caminar junts per a superar les barreres que hi puguem trobar”, assegura Alba Rodríguez, l’orientadora del centre. En aquesta línia, des de l’aula UECO (Unitat Específica en Centre Ordinari) del centre s’està desenvolupant un projecte d’innovació educativa aquest curs anomenat “Aula UECO, des d’on compartim la màgia” atès que l’escola compta amb un alt percentatge d’alumnat NEAE i amb aquesta aula. “Per a poder arribar a tot l’alumnat plantegem dos objectius principals: millorar la qualitat de vida i el desenvolupament integral i promoure la inclusió i la participació activa mitjançant metodologies centrades en la persona i aprenentatge servei”, explica Rodríguez. 

“Per a aconseguir-ho, aquest curs hem començat a obrir l’aula UECO a la comunitat educativa, treballant la importància de la vessant sensorial i l’autoconeixement, i despertant la creativitat partint dels interessos de l’alumnat”, explica l’orientadora. Així doncs, baix el lema “A la nostra escola superem barreres” l’alumnat de l’aula UECO, amb autisme, ha obert les portes d’un nou espai a la resta de companys i companyes, on junts gaudeixen d’experiències creatives i sensorials molt agradables i sorprenents. Finalment, el director del centre, Juan José Rubio, ha desitjat que les Administracions facen una aposta més efectiva per la inclusió amb una major dotació de recursos humans per a poder atendre millor a tot l’alumnat amb necessitats educatives, així com recursos econòmics per a poder condicionar millor tots els espais del centre educatiu per a tot l’alumnat. 

Recibe toda la actualidad
Castellón Plaza

Recibe toda la actualidad de Castellón Plaza en tu correo

Carrasco pone en valor la necesidad de "integrar a todas las personas con sus cualidades y particularidades"
Onda aborda el impacto emocional del duelo y la enfermedad en un jornada con expertos de la AECC