CASTELLÓ. La diputada provincial de Cultura, Ruth Sanz, ha presentat este dijous el projecte ‘Castells de Castelló’, una iniciativa amb la qual es pretén posar en valor els castells de la província a través d'una web i una aplicació per a dispositius mòbils. El web ja està operatiu i l'aplicació ho estarà en el termini d'aproximadament un mes. El projecte l'ha desenvolupat l'empresa Amazing up, els representants de la qual Juanjo Ortiz i Javier Zapata han acompanyat a Sanz per a donar a conéixer els detalls del projecte.
L'objectiu és que en una primera fase amb un simple clic es puga trobar tot tipus d'informació sobre el patrimoni, història, particularitats i personatges relacionats de 39 castells situats en el territori de la província de Castelló.
Es tracta d'informació aportada per la pròpia Diputació i els ajuntaments, que es complementa amb fotos, vídeos, rutes predefinides i altres dades d'interés. Entre ells, l'estat de conservació, com arribar, si existeix zona d'aparcament o si resulta accessible per a persones amb mobilitat reduïda.
A més, s'incorporen dos miradors virtuals de Morella i Alcalà de Xivert, des dels quals es poden apreciar els llocs més destacats de totes dues localitats. Per una altra banda, s'han editat fullets i guies en paper en anglés, francés, alemany, valencià i castellà.
La diputada Sanz ha explicat que l'àrea de Cultura ha impulsat aquest projecte "perquè les comarques de Castelló, per la seua importància estratègica, estan repletes de castells tant en la costa com a l'interior", afegint que és un territori pel qual "al llarg dels segles han passat diferents cultures que han deixat la seua empremta en l'arquitectura dels pobles".
I perquè "la Diputació de Castelló gestiona el Castell de Peníscola, que és el monument més visitat de la Comunitat Valenciana, ja que rep cada any a al voltant de 300.000 persones".